سفر با ماشین شخصی به ترکیه
سفر به ترکیه برای هر فردی لذت بخش و خاطره انگیز است. اما بعضی از افراد به علت هزینه های بالای سفر هوایی تصمیم دارند راه دیگری را برای رسیدن به ترکیه پیش بگیرند. سفر زمینی به ترکیه یکی از بهترین پیشنهادها برای رفتن به این کشور است. این مسیر زمینی بدون احتساب توقف ها حدود ۲۸ ساعت طول می کشد. قطعا رانندگی در این مدت طولانی خسته و کلافه تان می کند. مسیر تهران تا کشور ترکیه ۲۴۰۰ کیلومتر است و از شهرهای ارزروم، شهر سوشهری، شهر ساکاریا، ازمیت عبور می کند و در نهایت به استانبول می رسد.
تور ترکیه یکی دیگر از راه هایی است که با هزینه کمتری نسبت به سفرهای شخصی، شما را به مقصد می رساند اما اگر قصد سفر زمینی به این کشور در سرتان افتاده ما در ادامه به بررسی این سفر زمینی و تمام نکات مهم برای رفتن به ترکیه می پردازیم. اگر می خواهید این سفر به صورت زمینی طی کنید پیشنهاد می کنیم قصر شیرین را تا پایان این مقاله همراهی کنید.
فهرست مطالب
مراحل قبل از سفر زمینی به ترکیه
هر سفری آماده سازی های خاص خودش را می طلبد. این سفر هم مثل دیگر سفرها یک سری قوانین و آمادگی هایی لازم دارد که برای شروع باید آن ها را رعایت کنید. نکاتی که تصمیم داریم با یکدیگر مرور کنیم مواردی هستند که بدون آن ها، سفر شما غیر ممکن و غیر قانونی خواهد بود. پس بهتر است این ۱۰ نکته را برای سفر بی خطر و لذت بخش رعایت کنید.
۱) با دریافت گواهینامه بین المللی شروع کنید
همان طور که می دانید گواهینامه های ایران برای خروج از مرز کار نمی کند و باید برای سفرتان به ترکیه تقاضای اخذ گواهینامه بین المللی کنید. برای دریافت این گواهینامه از طریق سایت نوبت دهی اینترنتی ثبت نام کنید و پس از طی مراحل اداری، آن از طریق پست دریافت کنید. اگر هم برای دریافت گواهینامه بین المللی عجله دارید می توانید به صورت حضوری به دفاتر صدور اسناد در سراسر کشور مراجعه کنید و در همان روز گواهینامه تان را بگیرید. مدارکی که برای دریافت گواهینامه بین المللی احتیاج دارید عبارت است از:
- یک قطعه عکس پرسنلی سه در چهار
- اصل یا کپی گذرنامه
- تکمیل فرم های درخواستی
- رسید پرداخت هزینه صدور گواهینامه
نمونه گواهینامه بین المللی صادر شده را می توانید در تصویر زیر مشاهده کنید.
۲) کاپوتاژ خودرو مرحله بعدی است
اول از همه معنای اصلی کاپوتاژ خودرو را با یکدیگر مرور می کنیم. زمانی که یک خودرو با پلاک ملی بخواهد از مرز خارج شود باید در لیست خودروهای قانونی که اجازه ورود به کشور ترکیه را داشته باشد ثبت شود. کاپوتاژ خودرو نیز به این معنی است. پلاک های ماشینی که در کوچه و خیابان می بینید همگی متعلق به کشور ایران هستند و توانایی خروج از کشور را ندارند. به این ترتیب باید پلاکتان را به پلاک بین المللی تغییر دهید. اگر برای سفر به کشور ترکیه پلاک خودرو را کاپوتاژ نکنید ورودتان به ترکیه غیرقانونی خواهد بود. برای کاپوتاژ کردن خودرو می بایست به مرکز گمرک یا کارگزاری های مجاز بروید و درخواست خود را پیگیری کنید. از زمانی که پلاک کاپوتاژ شده شما ثبت شود تا یک سال بعد اعتبار دارد. برای کاپوتاژ خودرو نیاز دارید که مدارک زیر را به سازمان مربوطه ارائه دهید:
- کارت خوردو
- برگ سبز ماشین
- سند ماشین
- مدارک شناسایی (کارت ملی، گواهینامه و شناسنامه) صاحب خودرو
- گواهینامه بین المللی
- بیمه شخص ثالث خودرو
- گذرنامه با اعتبار حداقل شش ماهه
نمونه پلاک بین المللی صادر شده را می توانید در تصویر زیر مشاهده کنید.
۳) برچسب CD و IR لزومی ندارد اما خالی از لطف نیست
این برچسب ها برای شناسایی خودروی شما در کشور مقصد است. به هنگام اخذ پلاک بین المللی با پرداخت هزینه جداگانه می توانید این برچسب ها را خریداری کرده و در قسمت میانی شیشه عقب بچسبانید.
بیشتر بخوانید: بهترین شهرهای ترکیه برای سفر
۴) در سفر زمینی به ترکیه خشابتان را پر کنید
بنزین؛ مهم ترین اصل در سفرهای زمینی است. سفر زمینی به ترکیه، علاوه بر اینکه باید باک بنزین خود را پر کنید، باید برای ادامه راه هم برنامه ریزی کنید. زیرا هزینه بنزین در ترکیه بالای ۱۰ لیتر است و هزینه گزافی به شمار می رود. پیشنهاد ما این است که در صورت امکان مقداری بنزین در صندوق عقب خود حمل کنید تا در زمان نیاز از آن استفاده کنید. اگر از گوگل مپ استفاده کنید دیگر نیاز به طی کردن مسیرهای متعدد برای پیدا کردن مسیر صحیح نیست. به همین خاطر سعی کنید قبل از شروع سفر مقدار مسافت، میزان سوخت و روتین دقیق سفر خود را یادداشت کرده و برای آن برنامه ریزی کنید.
۵) به پستی ها و بلندی های مسیر آگاه باشید
قبل از شروع این سفر هیجان انگیز باید بدانید که همه چیز دست خودتان را می بوسد! از گواهینامه ها و مجوزهای سفر بگیرید تا مواد غذایی مورد نیاز بین راه. همه و همه را باید از قبل آماده کنید و مسئولیت همه چیز را تنهایی به گردن بگیرید. در بین راه چالش های زیادی وجود دارد که باید قبل از سفر از آن ها آگاه باشید و برای همه چیز خودتان را آماده کنید. به طور کلی برای اینکه از تهران به سمت مرز بروید باید از کرج، قزوین، زنجان، تبریز و مرند گذر کنید تا به یکی از مرزهای بین ایران و ترکیه برسید. مرز بازرگان، مرز رازی و مرز سرو؛ سه گذرگاه هستند که برای ورود به ترکیه می توانید از آن ها استفاده کنید.
۶) در سفر زمینی به ترکیه زبان انگلیسی به کارتان نمی آید
ترک زبان ها حساسیت زیادی روی نوع گویش و لهجه خود دارند به همین دلیل زبان انگلیسی نمی تواند پل ارتباطی بین شما و مردمان ترکیه باشد. در سفر به ترکیه باید مکالمه ساده ای از آن ها بلد باشید تا حداقل بتوانید گلیمتان را از آب بیرون بکشید. در ترکیه افراد بسیار کمی با زبان انگلیسی آشنا هستند و آن هایی هم که مسلط به این زبان هستند باز هم پاسخ شما را نمی دهند! پس بهتر است قبل از هر کاری دست به دامن اپلیکیشن های آموزش زبان شوید و یا با ابزار های ترجمه زبان به ترکیه بروید.
۷) ماشین جای مناسبی برای خواب نیست!
همگی ما می دانیم که سفرهای زمینی آن هم به مقصد یک کشور دیگر تنها انتخاب دو دسته از افراد است. دسته اول که از جهان گردها هستند و یکی از علایقشان سفر با ماشین شخصی خود است. آن ها سفر می کنند تا هم چیزهای جدیدی از دنیا کسب کنند و هم تجربیات خود را کامل کنند. اگر جهان گرد هستید و با مشکلات و ناامنی هایی که ممکن است برای اقامت در ماشین برایتان پیش بیاید آشنا هستید که هیچ! اما دسته دوم افراد معمولی هستند که برای کمتر کردن هزینه ها با ماشین شخصی سفر می کنند. اگر شما جزو دسته دوم هستید به شما پیشنهاد می کنیم که برای اقامت در سفر زمینی به ترکیه سعی کنید که یک هاستل یا مسافرخانه رزرو کنید. هاستل ها از لحاظ مقداری از مسافرخانه ها بهترند و اقامت بهتری را برایتان رقم می زنند.
۸) در سفر زمینی به ترکیه برای خورد و خوراکتان برنامه ریزی کنید
اگر با بلیط هواپیما تهران استانبول به ترکیه بروید دیگر نیازی نیست که نگران وعده های غذایی باشید. اما حالا که قرار است خودتان این سفر را برپا کنید باید برای وعده های صبحانه، نهار و شام برنامه ویژه ای بریزید. زیرا ممکن است در بین راه مکان خوبی برای صرف غذا پیدا نکنید و یا اگر هم رستوران مناسبی وجود داشته باشد نتواند از پس ذائقه شما بربیاید. به همین علت بهتر است قبل از شروع سفر غذاهای نیمه آماده و یا کنسرو شده زیادی تهیه کرده و با خود به سفر ببرید.
بیشتر بخوانید: معروف ترین غذاهای ترکیه
۹) مدارکتان را فراموش نکنید
مدارکتان عنصر اصلی شما در سفر زمینی به ترکیه است. اگر حتی یکی از آن ها را همراه خود نبرید در مرز دچار مشکل می شوید. علاوه بر مدارک شناسایی شخصی، مدارک شناسایی خودرو و تمامی اسناد خروج از مرز را همراه داشته باشید تا وسط راه به خانه برنگردید.
۱۰) سفر زمستانی، هزینه ها را کاهش می دهد
ترکیه به خط ساحلی ۲۷۰۰ کیلومتری خود معروف است و به طور سالیانه حجم زیادی از گردشگران را به سوی خود جذب می کند. خوب است بدانید که کشور ترکیه ۴ فصل است و آب و هوایی شبیه به ایران دارد. پس برای استفاده از آن خط ساحلی جذاب و هیجان انگیز نیاز به آفتاب و آب هوای گرم دارید. حال با خود تصور کنید که اگر قید تفریحات دریایی را بزنید و در زمستان به ترکیه سفر کنید چقدر هزینه هایتان کمتر می شود! در این فصل تقاضا کمتر می شود و به دنبال آن هزینه های جانبی سفر به شدت پایین می آید.
هزینه سفر به ترکیه با ماشین شخصی ۱۴۰۴
سفر به ترکیه با ماشین شخصی جذابیت زیادی برای گردشگرانی دارد که میخواهند در طول سفر خود از رانندگی در جادههای مختلف لذت ببرند. اگر شما هم قصد دارید در سال ۱۴۰۴ با اتومبیل شخصی خود راهی ترکیه شوید، قطعاً به دنبال اطلاعاتی درباره شرایط و هزینه سفر به ترکیه با ماشین شخصی هستید.
هزینه سفر به ترکیه در سال ۱۴۰۴
اولین هزینهای که باید در نظر بگیرید، هزینه سوخت است. اگر برای سفر به ترکیه مسیرهای طولانی را انتخاب کنید، طبیعی است که هزینه بیشتری باید بپردازید. برای اینکه هزینه سوخت شما زیاد نشود، لازم است مصرف سوخت خود را مدیریت کنید. میزان مصرف سوخت شما و مسافت سفرتان در تعیین هزینه سوخت نقش دارند.
نحوه محاسبه هزینه سوخت
برای محاسبه هزینه سوخت، باید مصرف سوخت خودروتان را در نظر بگیرید و مسافت سفر را محاسبه کنید. مثلاً اگر خودروی شما در هر ۱۰۰ کیلومتر ۸ لیتر سوخت مصرف میکند، با توجه به مسافت تهران تا استانبول که حدود ۲۵۰۰ کیلومتر است، میتوانید هزینه سوخت را بهطور تقریبی محاسبه کنید.
هزینه عوارض جادهای و تونلها بعد از هزینه سوخت اهمیت زیادی دارد. در طول سفر به ترکیه با ماشین شخصی، شما باید از جادهها و تونلهای مختلفی عبور کنید که در اکثر آنها عوارض گرفته میشود. عوارض جادهای در کشور ترکیه بیشتر از ایران است و باید آنها را در بودجه سفر خود لحاظ کنید.
علاوهبراین باید هزینههای مربوط به اقامت در طول سفر را هم مدنظر داشته باشید. اگر تصمیم دارید در مسیر توقف کرده و شب را در جایی استراحت کنید، هزینه اقامت در هتلها و مهمانپذیرها را باید محاسبه کنید. هزینه اقامت در هتلها و اقامتگاههای مختلف ترکیه بسته به امکانات و خدمات آنها، متفاوت است.
هزینه سفر به ترکیه محدود به این موارد نمیشود و باید هزینههای دیگری مانند بیمه خودرو، هزینههای گمرکی، مالیات و هزینه خورد و خوراک را هم در نظر بگیرید. بنابراین، هزینه سفر به ترکیه با ماشین شخصی در سال ۱۴۰۴ به شرایط و انتخابهای شما بستگی دارد. با این حال، یک برنامهریزی دقیق به شما کمک میکند تا سفری مقرونبهصرفه داشته باشید.
مدارک مورد نیاز برای سفر با ماشین به ترکیه
برای سفر به ترکیه با ماشین شخصی، به مدارک و مستندات معتبر نیاز دارید. اگر مدارک لازم را همراه نداشته باشید، ممکن است با مشکلات قانونی مواجه شوید و نتوانید بهراحتی وارد ترکیه شوید. در اینجا به بررسی مدارک مورد نیاز برای سفر به ترکیه با ماشین شخصی میپردازیم.
۱- پاسپورت
اولین مدرک ضروری که باید همراهتان باشد، پاسپورت معتبر با حداقل ۶ ماه اعتبار است. بدون این مدرک، نمیتوانید وارد ترکیه شوید و سفرتان غیرممکن خواهد بود. علاوهبراین باید ویزای ترکیه را دریافت کنید، مگر اینکه از کشورهایی باشید که برای ورود به ترکیه نیاز به ویزا ندارند.
۲- گواهینامه رانندگی بینالمللی
دومین مدرک ضروری، گواهینامه رانندگی بینالمللی است. اگر میخواهید با ماشین شخصی خود در ترکیه رانندگی کنید، باید گواهینامه رانندگی بینالمللی داشته باشید. تنها در این صورت است که مشکلی برای رانندگی در این کشور نخواهید داشت. با وجود این گواهینامه، اگر به کمک پلیس یا مقامات محلی نیاز داشته باشید، بدون نگرانی میتوانید از آنها کمک بخواهید.
۳- بیمهنامه خودرو
سومین مدرکی که در سفر به ترکیه با ماشین شخصی به آن نیاز دارید، بیمهنامه خودرو است. بنابراین قبل از سفر حتماً بیمهنامه اتومبیل خود را بهروز کنید و از شرکتهای بیمهای معتبر در ایران یا ترکیه بیمهنامه بینالمللی خودرو تهیه کنید. این بیمهنامه باید شامل بیمه مسئولیت مدنی و خسارتهای احتمالی باشد.
۴- مدارک مالکیت خودرو یا اجارهنامه خودرو
حتماً مدارک خودرو را همراه داشته باشید. حتی اگر خودرو متعلق به شما نیست و آن را اجاره کردهاید، باید مدارک مربوط به اجاره یا اجارهنامه مالک همراهتان باشد تا اگر نیاز شد بتوانید مالکیت یا اجازه رانندگی خود را اثبات کنید.
۵- مدارک گمرکی خودرو
فراموش نکنید برای اینکه بتوانید از مرزهای ایران و ترکیه عبور کنید، به مدارک گمرکی خودرو نیاز دارید. بنابراین کارت سبز (گواهینامه بینالمللی بیمه) و برچسب گمرکی خودرو را همراه داشته باشید.
بیشتر بخوانید: راهنمای کامل سفر به ترکیه
مسیرهای دسترسی و مرزهای سفر برای سفر به ترکیه با ماشین شخصی
سفر به ترکیه با ماشین شخصی از ایران، از طریق چندین مرز مختلف امکانپذیر است. شما باید با توجه به مقصدتان در ترکیه و شرایط جاده و مرزها، یک مسیر مناسب را انتخاب کنید. در اینجا به بررسی مهمترین مسیرها و مرزهای دسترسی برای سفر به ترکیه با ماشین شخصی میپردازیم.
۱- مرز بازرگان
اولین و پرطرفدارترین مسیر، مرز بازرگان است که در شمال غربی ایران و نزدیک شهر ماکو قرار دارد. این مرز یکی از پر ترددترین مرزها برای سفر به ترکیه با ماشین شخصی است. با انتخاب مرز بازرگان، شما میتوانید به راحتی وارد ترکیه شوید و به سمت شهرهای مختلف ترکیه مانند استانبول، وان و دیگر مقاصد حرکت کنید. فاصله مرز بازرگان تا استانبول حدود ۱۵۰۰ کیلومتر است و جادهها معمولاً در وضعیت خوبی قرار دارند.
۲- مرز رازی
یکی دیگر از مسیرهای پرکاربرد برای سفر به ترکیه با ماشین شخصی، مرز رازی است که در نزدیکی شهر ارومیه قرار دارد. مرز رازی تا استانبول حدود ۱۶۰۰ کیلومتر فاصله دارد و شما میتوانید از طریق این مرز، به شهرهای شرقی ترکیه وارد شوید و از آنجا به مقاصد دیگر بروید.
۳- مرز سرو
مسیر سوم، مرز سرو است که در جنوب شرقی ترکیه قرار دارد. اگر قصد سفر به شهرهای جنوبی ترکیه را دارید، این مسیر انتخاب خوبی است. اما باید بدانید که فاصله مرز سرو تا استانبول در مقایسه با مرزهای دیگر طولانی تر است. در صورت تمایل می توانید از طریق شهرهای تبریز و ارومیه خود را به مرز سرو برسانید.
۴- مرز هوی
مسیر چهارم، مرز هوی است که در منطقه غربی ایران قرار دارد و برای کسانی که میخواهند به استانبول وارد شوند مناسب است. این مرز نسبت به دیگر مرزها چندان شلوغ نیست و جادههای آن بهطور کلی در وضعیت خوبی قرار دارند.
بیشتر بخوانید: فاصله استانبول تا شهرهای مختلف ترکیه
چالشهای سفر به ترکیه با ماشین شخصی
سفر به ترکیه با ماشین شخصی میتواند تجربهای شگفتانگیز و هیجانانگیز باشد؛ اما در عین حال با چالشهایی نیز همراه است که باید قبل از سفر آنها را در نظر بگیرید.
مشکلات مسیر و جاده
یکی از بزرگترین چالشها، مشکلات مربوط به مسیر و جادهها است. برخی از جادههای مرزی ممکن است در شرایط نامساعد جوی یا مشکلات فنی با محدودیتهایی مواجه شوند که میتواند سفر شما را به تأخیر بیندازد.
مسائل گمرکی و قانونی
چالش دیگری که ممکن اس با آن مواجه شوید، مسائل گمرکی و قانونی است. برای سفر به ترکیه با ماشین شخصی، شما باید تمامی مدارک قانونی و گمرکی خودرو را همراه داشته باشید. در صورتی که هر کدام از این مدارک ناقص یا غیرقانونی باشد، ممکن است در مرز دچار مشکل شوید و حتی اجازه عبور از مرز را نداشته باشید.
مشکلات مربوط به زبان و فرهنگ
مشکلات مربوط به زبان و فرهنگ ممکن است یکی دیگر از چالشهای سفرتان باشد. اگر به زبان ترکی یا انگلیسی مسلط نباشید، احتمالا در برقرار ارتباط با مقامات ترکیهای و حتی رانندگان دیگر با مشکل مواجه شوید. شاید در ابتدا این مسئله برایتان کم اهمیت جلوه کند؛ اما این میتواند در مواقع اضطراری یا هنگام مواجهه با مشکلات فنی یا قانونی، مشکلساز باشد.
ممنوعیتها و نکات سفر به ترکیه با ماشین شخصی
اگر قصد سفر به ترکیه با ماشین شخصی را دارید، باید از قوانین و ممنوعیت ها اطلاع داشته باشید تا در طول سفر دچار مشکل نشوید. رعایت این نکات اهمیت زیادی دارد و در صورت عدم توجه به آنها، با مشکلات امنیتی و قانونی مواجه خواهید شد.
رعایت قوانین رانندگی
باید بدانید که ترکیه قوانین سختیگرانه ای برای رانندگی دارد و در صورت تخلف، متحمل جریمه های سنگینی خواهید شد. توصیه می کنیم در طول سفر خود، از سرعت مجاز، قوانین عبور از چراغ قرمز و دیگر مقررات رانندگی پیروی کنید.
حمل مواد مخدر و مشروبات الکلی
ترکیه محدودیتهایی برای حمل برخی اقلام مانند مواد مخدر، مشروبات الکلی و برخی مواد غذایی اعمل می کند. بنابراین، باید از حمل این اقلام در ماشینتان خودداری کنید تا با مشکلات قانونی مواجه نشوید.
خودروهای خارجی
در برخی از شهرهای ترکیه، محدودیت هایی برای خودروهای خارجی وجود دارد. ممکن است ورود به مناطق خاصی مانند مناطق نظامی و مرزی برای خودروهای خارجی ممنوع باشد. بنابراین، قبل از سفر به این مناطق، باید از مقامات محلی اطلاعات دقیق دریافت کنید.
جمع بندی
سفر به ترکیه با ماشین شخصی تجربهای منحصربهفرد و جذاب است که آزادی و انعطافپذیری بیشتری در مقایسه با سفرهای هوایی یا گروهی فراهم میکند. با انتخاب این نوع سفر می توانید مسیرتان را به دلخواه انتخاب کنید و از شهرها و مناظر بینراهی، مانند مناطق زیبای غرب ایران و شرق ترکیه، لذت ببرید. در این سفر باید مدارکی مانند گواهینامه بینالمللی، مدارک گمرکی، بیمهنامه معتبر و… همراه داشته باشید و با یک برنامه مالی دقیق، هزینههای خود را مدیریت کنید. البته در این سفر، باید قوانین کشور ترکیه را رعایت کنید. سفر با ماشین شخصی به ترکیه علاوه بر صرفهجویی در هزینههای حملونقل، تجربهای انعطافپذیر و بهیادماندنی را به همراه دارد.