اطلاعات
شهرهای مهم
مالزی کشوری در جنوب شرقی آسیا و پایتخت آن کوالالامپور است و معمولا آب و هوایی گرم و مرطوب در کل شهر وجود دارد. این کشور هر ساله میزبان میلیونها گردشگر و توریستهایی است که با بلیط هواپیما و تور مالزی به سمت این کشور سفر میکنند. سازمانهای دولتی و وزارتخانههای این کشور در شهر جدید پوتراجایا (پایتخت اداری) این کشور قرار دارد.
این کشور عضو سازمان ملل متحد و اتحادیه کشورهای همسود است. این فدراسیون شامل سیزده ایالت در جنوب شرقی آسیا است. نام «مالزی» زمانی انتخاب شد که فدراسیون مالایا؛ سنگاپور، صباح و ساراواک یک اتحادیه متشکل از ۱۴ ایالت را تشکیل دادند. در سال ۱۹۶۵ سنگاپور از مالزی جدا شد و به کشوری مستقل تبدیل گردید.
مالزی دربردارنده دو ناحیه جغرافیایی است و دریای جنوبی چین آنها را از هم جدا میکند: شبه جزیره مالزی یا مالزی غربی که بر روی شبه جزیره مالایی قرار دارد و از شمال با تایلند مرز خشکی دارد و از طریق جاده شوسه جوهور از جنوب با سنگاپور پیوند دارد. این کشور دربردارنده شاهنشینهای جوهور، کداه، پاهنگ، نگری سمبیلان، کلانتان، پراک، سلانگور، پرلیس و ترنگانا بوده و دو ایالت آن را فرمانداران ملاکا و پنانگ و دو منطقه فدرال پوتراجایا و کوآلالامپور سرپرستی میکنند.
بورنئوی مالزی یا مالزی شرقی که بخش شمالی جزیره بورنئو را دربردارد با آن که هم مرز اندونزیاست، زیر سرپرستی حکومت شاه نشین برونئی قرار دارد. مالزی شرقی دربردارنده ایالات ساباح و ساراواک و حوزه فدرال لابوآن است. اگرچه از دیدگاه سیاسی این بخش را مالاییها سرپرستی میکنند، اما جمعیت جدید مالزیایی با وجود اقلیتهای چینی و هندی یکدست نیست.
آب و هوای مالزی
مالزی کشوری در نزدیکی خط استواست. به همین دلیل نوع آب و هوای این کشور در بیشتر ایام سال گرم و مرطوب است. بین دو ماه نوامبر تا ژانویه آب و هوای خنکتری وجود دارد و میزان رطوبت هوا کاهش مییابد. البته فراموش نکنید که در این ایام خورشید دقیقا در وسط آسمان قرار دارد و باز هم هوای کل کشور کمی گرم و شرجی خواهد بود. به دلیل آن که رطوبت آب و هوای کشور مالزی بسیار بالاست، میزان بارندگی در این کشور مداوم و مستمر است و گاها سیل آساست.
همچنین این کشور با دریا احاطه شده که همین امر به تنهایی توانسته است آب و هوای کشور مالزی را در بیشتر ایام سال مرطوب نگه دارد. بنابراین در این کشور فصلی خشک و بدون باران وجود ندارد.
علاوه بر این موارد در زمان بارش باران امکان دارد که رعد و برق با صداهای ترسناکی رخ دهد. به موجب دارا بودن آب و هوایی مرطوب، گرم و بارانی در این شبه جزیره، مناظر طبیعی و سرسبز بسیار زیادی ایجاد شده است.
در نظر داشته باشید که نوع آب و هوا در کل مالزی یکسان نیست. برای درک این موضوع میتوان گفت که آب و هوای بزرگترین شهر مالزی یعنی کوالالامپور گرم و شرجیست و رطوبت هوا هم نسبتا زیاد بوده ولی به طور همزمان هم در برخی دیگر از نقاط کشور میزان بارشها کمتر است. به هر حال در خصوص شرایط جوی مالزی میتوان گفت که هیچ فصلی با آب و هوای خشک در مالزی وجود ندارد و تمام شهرهای آن دارای آب و هوایی مرطوب و گرم هستند.
در ماه های آوریل تا اکتبر بارشها کاهش چشمگیری مییابد و همین مورد باعث میشود که میزان رطوبت جوی آن کاهش پیدا کند.
جمعيت ، زبان ، مذهب
مالزی بالغ بر 33.94 ميليون نفر جمعيت دارد که از قوميتهای مختلف تشکيل شده است. اکثرجمعيت از نژاد مالائی. چينی، هندی و مابقی از نژادهای ديگر میباشند. تعدد نژادها و فرهنگها در مالزی به يکی از جاذبههای اين کشور تبديل شده است زبان رسمی اين کشور مالائی میباشد اما زبان انگليسی به صورت گسترده در محاورات استفاده ميگردد.
ساير زبانها مانند مانداريان – تاميل و پنجابی نيز متداول میباشد. مذهب رسمی اين کشور اسلام میباشد. با وجود اين افراد با اديان مختلف از آزادی کامل برخوردار هستند و وفور معابد مذهبی گوناگون خود بيانگر اين واقعيت میباشد. اسلام در این کشور بيشترين پيروان را داشته و کاملا به دور از تفکرات افراط جويانه میباشد.
جاذبه های توریستی کشور مالزی
شبه جزیره مالزی به سبب داشتن سواحل بیشمار و گوناگون در بخشهای مختلفش، یکی از بزرگترین و مهمترین مکانهای غواصی در دنیا شمرده میشود. محدوده ساراواک به سبب داشتن آبهای شفاف و گوناگونی ماهیها از زیباترین جاذبههای این کشور به شمار میرود.
طبیعت زیبا و استوایی مالزی مکانهای متعددی را برای گردشگران علاقهمند به طبیعت ارائه میکند. تامان نگارا یا جنگل ملی مالزی از قدیمیترین جنگلهای جهان به شمار میرود.
سواحل شرقی شبه جزیره مرکزی مالزی، دارای جزایر بسیار دیدنی و بکر میباشند که از آن جمله عبارتند از: جزیره پرهنتیان، جزیره ردانگ و جزیره تیومان. همچنین میتوان به جزیرهٔ لنکاوی اشاره کرد که در شمال غربی مالزی واقع شده است و در زبان مالایی به معنی جزیرهٔ عقاب سرخ قهوهای است. جزیرهٔ لنکاوی با جزیره کیش در خلیج فارس خواهر خوانده هستند.
برجهای دوقلوی پتروناس که متعلق به شرکت نفتی پتروناس مالزی میباشند در حال حاضر بلندترین برجهای دوقلوی جهان میباشند که یکی از مکانهای توریستی شهر کوالالامپور را بوجود آوردهاند.
مجسمهٔ ایستادهٔ بودا در باتو کیو کوالالامپور بلندترین مجسمهٔ ایستاده دنیاست که همه روزه تعداد زیادی از توریستها از آن دیدن میکنند.
پارک پرندهها واقع در شهر کوالالامپور نیز بزرگترین باغ پرندههای روباز در دنیاست.
بلندیهای گنتینگ و مجموعه هتلها و رستورانها به همراه تنها کازینو موجود در این کشور در فاصله کمی از کوالالامپور نیز یکی دیگر از جاذبههای گردشگری میباشد. بازارهای محلی و فروشگاههای بسیار بزرگ داخل شهر کوالالامپور نیز شاید یکی دیگر از جاذبههای این شهر برای عدهای از گردشگران باشد.
شرح
انواع ویزای مالزی
کشور مالزی انواع زیادی از ویزا را صادر می کند از جمله:
ويزای ورودی يكنفره، ويزای بازديد (توريستی – گردشگری)، ويزای ترانزيت(عبوری)، ويزای كار و تجارت، ويزای ورودی چندگانه، ويزای كار موقتی، ويزای كار، ويزای اشتغال (ويزا حرفه ای)، ويزای همراه، ويزای دانشجويی، ويزای همسر
اجازه ورود (Entry Permit)
(EP) يك مجوز كه برای افراد خارجی كه جزء شهروندان مالايی محسوب نمی شوند، جهت اقامت در مالزی صادر می شود. اين مجوز فقط برای اقامت صادر می شود و افراد متقاضی نمی توانند از اين ويزا برای هر نوع استخدام و يا اهداف ديگر استفاده كنند.
شرايط لازم برای صدور ويزا توریستی:
ویزای توریستی برای کسانی است که می خواهند به طور توریستی و تفریحی به مالزی سفر کنند، قبلا مدت این ویزا برای ایرانیان 3 ماه بود اما از ابتدای اکتبر سال 2013 میلادی، مدت ویزای توریستی برای ایرانیان به 2 هفته تغییر یافته است. ایرانیان برای ویزای توریستی نیاز به مراجعه به سفارت نداشته و در زمان ورود به فرودگاه مالزی، مهری در پاسپورتشان زده خواهد شد، که این مهر به منزله اجازه ورود به مالزی می باشد.
ویزای 15 روزه توریستی
این ویزا برای گذرنامه ایرانی در فرودگاه مالزی صادر می شود و نیاز به مراجعه به سفارت نمی باشد. در این نوع ویزا مسافرین باید موارد ذیل را رعایت فرمایند :
بلیط رفت و برگشت
حداقل 6 ماه از اعتبار گذرنامه باقیمانده باشد.
هر نفر به اندازه کافی پول به همراه داشته باشد.
اگر خروج مسافر از کشور مالزی به کشور دیگری می باشد ویزای آن کشور نیز حتما داشته باشد.
مدت زمان ویزا: 14 روز
هزینه: ندارد
***شرایط دریافت ویزای دو ماهه مالزی***
افراد علاقه مند به تحصیل در مالزی که پذیرش دانشگاهی خود را دریافت کردهاند، متقاضیان کار یا افرادی که از طریق طرح “مالزی – خانه دوم” قصد سفر به مالزی و دریافت ویزای بلند مدت دارند باید ابتدا از سفارت مالزی در ایران “ویزای دوماهه” دریافت کنند.
این ویزا سه ماه اعتبار دارد و از زمانی که شخص وارد مالزی میشود به مدت دو ماه میتواند با استفاده از این ویزا در این کشور اقامت داشته باشد تا ویزای اصلی خود را (ویزای دانشجویی، کار، اقامت 10 ساله) دریافت کند.
مدارک لازم برای دریافت ویزای دوماهه برای دانشجویان
اصل و کپی پذیرش دانشگاه (دانشجویان ترم اول) یا اصل نامه اشتغال به تحصیل
اصل و کپی نامه اداره مهاجرت
تکمیل فرم سفارت
اصل و کپی صفحه اول پاسپورت
کپی بلیط (رفت) یا رزرو بلیط
یک قطعه عکس 3.4 جدید و رنگی
گواهی بانکی به نام شخص متقاضی
مدارک لازم برای دریافت ویزای دوماهه برای افراد شاغل در مالزی
اصل و کپی نامه دعوت به کار یا نامه اشتغال به کار و کپی اساسنامه یا نامه ثبت شرکت مربوطه
اصل و کپی نامه اداره مهاجرت
اصل و کپی صفحه اول پاسپورت
کپی بلیط (رفت) یا رزرو هتل
یک قطعه عکس 4*3 جدید و رنگی
مدت ویزا : 2 ماه
هزینه : 160000 ریال
نکته : ویزای تحصیلی و ویزای کار به هیچ عنوان صادر نمیشود و متقاضیانی که با پذیرش دانشگاهی اقدام می کنند باید توجه داشته باشند که این ویزای دو ماهه در مالزی توسط دانشگاه تبدیل به ویزای تحصیلی می شود. ویزای کار نیز توسط کارفرما در مالزی و اخذ صدور مجوز کار برای متقاضی در خود مالزی و توسط اداره مهاجرت مالزی تبدیل به ویزای کار میشود.
***ویزای دانشجویی مالزی***
این نوع ویزا مختص کسانی می باشد که میخواهند در دانشگاههای دولتی و خصوصی و کالج های زبان انگلیسی در مالزی ادامه تحصیل بدهند .
طبق قوانین و مقررات دولت و اداره مهاجرت کشور مالزی، همه دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاهها و کالج های زبان مالزی را دارند، باید ابتدا ویزای تحصیلی مربوط به دانشگاه و کالج مورد نظرشان را بگیرند و بعد به مالزی سفر کنند .
مراحل اخذ ویزای دانشجویی مالزی: برای گرفتن ویزای دانشجویی مالزی تا لحظه رسیدن به مالزی، باید 4 مرحله را پشت سر بگذارید.
مرحله اول: گرفتن پذیرش از دانشگاه و یا کالج مورد نظر
مرحله دوم: گرفتن VDR Approval Letter از دانشگاه و کالجی که پذیرش گرفته اید.
مدارک مورد نیاز برای گرفتن VDR:
پر کردن فرم درخواست
تصویر همه صفحات پاسپورت
دو قطعه عکس رنگی پاسپورت سایز با زمینه آبی
کپی نامه پذیرش که از دانشگاه
کپی مدارک تحصیلی و ریز نمرات
گزارش مربوط به آزمایشات پزشکی
هزینه مربوط به نامه تائیدیه
از روزی که برای VDR اقدام می کنید، تقریبا 6 هفته زمان میبرد تا این نامه آماده شود.
مرحله سوم: مراجعه به سفارت مالزی در تهران و اقدام برای گرفتن Single Entry Visa یا همان سوشیال ویزا
فراموش نکنید که نامه VDR کلا 90 روز اعتبار داره و شما توی این فاصله 90 روزه باید حتما به سفارت مالزی در تهران مراجعه کنید.
بعد از اینکه این مدارک را به سفارت مالزی در تهران ارائه دادید، تقریبا 5 روز الی 10 روز تا آماده شدن ویزا زمان لازم است و بعد از این مدت می توانید از سفارت مالزی در تهران ویزای خود را تحویل بگیرید و به مالزی سفر کنید.
مرحله چهارم: ثبت نام نهایی در دانشگاه به عنوان دانشجو و درخواست ویزای دانشجویی و ثبت در پاسپورت
بعد از اینکه به مالزی رسیدید، باید در اولین فرصت به دانشگاه مراجعه کرده و مراحل نهایی ثبت نام، پرداخت شهریه دانشگاه و هزینه بیمه دانشجویی را پرداخت کرده، سپس روز بعد یا همان روز، اصل پاسپورت و مدارک مورد نیاز را تحویل قسمت مربوط به ویزا در دانشگاه دهید که دانشگاه این مدارک را به اداره مهاجرت ارسال کند. در این مرحله در پاسپورت شما ویزای دانشجویی زده خواهد شد.
مدارک مورد نیاز برای گرفتن ویزای دانشجویی زمانی که به مالزی می رسید:
اصل پاسپورت و کپی همه صفحات آن
نامه ثبت نام نهایی در دانشگاه
فرمهای معاینات پزشکی
رسید بیمه دانشجویی
دو قطعه عکس رنگی پاسپورت سایز با زمینه آبی
هزینه نهایی ویزای دانشجویی – این هزینه هم بسته به نوع دانشگاه متفاوت هست ، بین 100 الی 1500 رینگیت
این مدارک را تحویل دانشگاه می دهید، و خود دانشگاه مدارک را به اداره مهاجرت مالزی می فرستند و ویزای دانشجویی (Student Pass) با یک سال اعتبار برای شما صادر می شود.
ویزای همراه: ویزای همراه در انگلیسی با واژه Dependant Pass شناخته می شود. این ویزا مخصوص همراهان دانشجو میباشد، البته همراهانی که نمیخواهند در مالزی تحصیل کنند و فقط به عنوان همراه میخواهند در کنار دانشجو باشند. این ویزا را فقط به همسر، پدر و مادر، و فرزندان زیر 18 سال دانشجویان در حال تحصیل در مالزی میدهند. بعد از اینکه ویزای دانشجویی شما آماده شد، میتوانید برای همراهان خود هم درخواست ویزا بدهید.
مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای همراه:
تصویر همه صفحات پاسپورت دانشجو و همراهان
چهار قطعه عکس رنگی پاسپورت سایز با زمینه آبی
نامه ثبت نام نهایی دانشجو در دانشگاه
اصل پاسپورت دانشجو و همراهان
نامه نسبیت
فرمهای مخصوص درخواست ویزای همراه
هزینه درخواست صدور ویزا همراه – تقریبا 650 رینگیت
***ویزای کار در مالزی***
همانطور که از نامش پیداست، این ویزا برای کسانی است که میخواهند برای کار به مالزی سفر کنند. در این صورت شما ابتدا کار را پیدا میکنید و بعد خود کارفرما برای شما ویزا میگیرد و شما می توانید به مالزی سفر کنید. مدت این ویزا بسته به جایی داره که شما کار پیدا کردید از 6 ماه تا 5 سال است.