کاخ توپکاپی استانبول
کاخ توپکاپی واقع در استانبول یکی از بزرگترین و محبوب ترین کاخ های تاریخی در ترکیه و سراسر دنیا است. قدمت این کاخ به سال ۱۴۶۶ و زمان حکومت عثمانی ها برمی گردد و سلطان محمد دوم دستور ساخت آن را صادر کرده بود.
این کاخ منعکس کننده معماری و هنر ترکی است و نشاندهنده فرهنگ و زندگی درباریان، نخبگان و معلمان عثمانی است. دریافت توراستانبول و سفر به این کشور بهترین پیشنهاد برای بازدید از این کاخ موزه است.
فهرست مطالب
کاخ توپکاپی، نگین ترکیه
توپکاپی بیشتر از اینکه کاخ باشد یک موزه است. موزه ای که زندگی ۴ قرن سلاطین عثمانی را به تصویر می کشد. کاخ توپکاپی با نام “توپکاپی سارای موزه سی” در ترکیه نام برده می شود. این سازه ۵۰۰ ساله نه تنها به خاطر معماری چشم گیرش، بلکه به دلیل ارزش فرهنگی و تاریخی اش مشهور و شناخته شده است.
موزه توپکاپی تنها اثر به جای مانده از دوران عثمانی در استانبول است و نامش در یونسکو به ثبت رسیده است.
این کاخ از بخش های مختلفی مانند حیاط اول، اسلحه خانه، ضرابخانه، کلیسا و انبار است.
پیش از ورود به کاخ اصلی، بازدید کنندگان ابتدا در حیاط اول مورد بازرسی قرار می گرفتند و بعد وارد حیاط دوم می شدند.
حیاط دوم اما بعدهاه ساخته شد؛ در سال ۱۴۶۵ و در زمان سلطنت سلیمان اول تکمیل شد. این حیاط که با نام میدان دوم نیز شناخته می شود دارای بخش های حرمسرا، دیوان، اصطبل و آشپزخانه می باشد.
یک مسجد کوچک و آب انبار نیز در حیاط دوم ساخته شده است.
بخش های مختلف کاخ توپکاپی
علاوه بر حیاط اول و دوم که در بخش پیشین اشاره شد حیاط سوم و چهارم نیز در این باغ موزه وجود دارد.
حیاط سوم مرزی میان بخش بیرونی و درونی کاخ است. اینطور که گفته می شود هیچ فردی به جز شاه اجازه ورود به این حیاط را نداشته است.
ستون های مرمری، تزئینات و نقوش مینیاتوری جلوه ای زیبا به این حیاط بخشیده است. مراسم های مهم و مذهبی در این باغ برگزار می شده ، مانند عید فطر.
حیاط سوم به تنهایی دارای بخش های مختلفی است مانند کتابخانه، مدرسه بزرگ کاخ و خواجه سرا.
در ساخت این بخش اغلب از رنگ های فیروزه ای و طلایی استفاده شده و عمارت های آن با فرش های گرانبها، لوسترهای زیبا و معماری های چشم گیر آراسته شده است.
حیاط چهارم، حیاط دیگر کاخ توپکاپی است که معماری آن از قرن نوزده اروپا الهام گرفته شده است.
اینجا باغ خصوصی شاه عثمانی بوده؛ بهار خواب، باغ های پر گل و استخر تزئینی ساخته شده در آن حکایت از این دارد که این باغ تفرجگاه و محل امن شاه بوده است.
دروازه پادشاهی
دروازه ای در این کاخ ساخته شده که از یک سمت به ایاصوفیه مرتبط می شود. سلاطین و پادشاهان عثمانی از این درب به کاخ وارد می شدند.
دروازه میانی
یا باب السلام برای رفت و آمد سلطان و ملکه ساخته شده بود این دروازه در حیاط اول قرار دارد و در آن قلعه هایی با شکل و شمایل اروپایی و برج هایی نوک تیز با دیوارهایی بلند ساخته شده است. دروازه میانی نقطه اتصال حیاط دوم به حیاط سوم است.
دروازه سعادت
یکی دیگر از دروازه هایی که در این کاخ قرار دارد دروازه سعادت است که از طریق آن از حیاط دوم به حیاط سوم وارد می شوید. طاق های مرمرین این دروازه زیبایی خاصی به آن بخشیده است.
خزانه داری
خزانه داری توپکاپی در سمت شرقی صحن سوم واقع شده و میزبان مجموعه ای گرانبها از اشیاء مزین شده با طلا، نقره و جواهرات و الماس است. این ساختمان در زمان سلطنت محمد فاتح و در سال ۱۴۶۰ ساخته شد و در ابتدا به عنوان اتاق پذیرایی مورد استفاده بود. در این خزانه علاوه بر جواهرات گران قیمت، خنجر توپ کاپی که با جواهرات گران قیمت تزئین شده نیز نگهداری می شود. وجود ۳ زمرد بزرگ بر روی دسته این خنجر از ویژگی های بارز آن است.
آدرس کاخ توپکاپی استانبول
مجموعه موزه کاخ توپکاپی واقع در سرایبورنو – Sarayburnu (نقطه سراگلیو) مشرف به دریای مرمره و تنگه بسفر مستقیم در شبه جزیره تاریخی (ناحیه فاتح) استانبول است.
نکات و قوانین زیر را در هنگام ورود به کاخ در نظر بگیرید:
در محل کاخ پارکینگ وجود ندارد
عکاسی در داخل کاخ ممنوع است
ورودیه برای کودکان زیر ۶ سال رایگان است
استعمال دخانیات در داخل محوطه کاخ ممنوع است
می توانید همراه با راهنما از کاخ دیدن نمایید
1 دیدگاه برای ”کاخ توپکاپی استانبول“