مقدار بار مجاز در پروازهای خارجی
شوق خرید بلیط هواپیما ارزان و سفر ذهن را چنان درگیر خود میکند که به هنگام بستن چمدان از باید و نبایدهای بار مجاز در پروازهای خارجی غافل میشوید. حال این سوال پیش میآید که میزان بار مجاز پرواز خارجی چقدر است؟ بدون شک داشتن اضافه بار برای مسافر هزینه مازادی را دربر خواهد داشت که شاید شیرینی سفر را برایش تلخ کند. برای پیشگیری از این اتفاقات بهتر است قوانین بار مجاز در پروازهای خارجی را بدانید.
فهرست مطالب
بار مجاز به چه معنی است؟
بار مجاز در هواپیما به مقدار و وزن مشخصی از وسایل و چمدانهایی اطلاق میشود که مسافران مجازند با خود به داخل هواپیما ببرند یا به قسمت بار تحویل دهند. این مقدار توسط ایرلاینها و بر اساس قوانین و مقررات داخلی و بینالمللی تعیین میشود. میزان باری را که همراه خود به هواپیما میبرید و آن را به قسمت بار تحویل نمیدهید ۷ کیلوگرم است. این استاندارد در اکثر ایرلانها وجود دارد. البته مقدار بار میتواند نسبت به ایرلاین متفاوت باشد. در بعضی از ایرلاینها مقدار مجاز بار نسبت به ایرلاینهای دیگر کمتر است که باید به این نکته توجه داشت.
قوانین و مقررات بار مجاز در ایرلاینهای بینالمللی
قوانین بار هواپیما شامل مجموعهای از مقررات و دستورالعملها است که توسط ایرلاینها برای مدیریت و حمل بار مسافران در پروازها تدوین شده است. این قوانین به منظور اطمینان از ایمنی، راحتی و کارایی سفرهای هوایی اجرا میشوند و شامل بار دستی و بار تحویلی هستند.
اگر باری را که با خود حمل میکنید بیشتر از حد مجاز تعیین شده توسط ایرلاین باشد، باید هزینهای را به عنوان اضافه بار پرداخت کنید. هر ایرلاین محدودیتهای خاص خود را برای وزن و ابعاد بار دستی دارد. معمولاً وزن مجاز بین ۵ تا ۱۰ کیلوگرم است.
مسافران معمولاً مجاز به حمل یک یا دو قطعه بار دستی هستند. بعضی ایرلاینها همچنین اجازه میدهند یک کیف کوچک مانند کیف لپتاپ یا کیف دستی همراه داشته باشید. وزن مجاز برای بار تحویلی معمولاً بین ۲۰ تا ۳۲ کیلوگرم برای هر چمدان است. تعداد مجاز بسته به ایرلاین و کلاس پرواز متفاوت است.
محدودیتهای حمل بار در پروازهای خارجی
میزان بار مجاز و هزینه اضافه، یکی از نگرانی های مسافران پروازهای داخلی و خارجی است. این مسئله برای افرادی که دانشجو هستند اهمیت بیشتری دارد؛ چرا که آنها نسبت به مسافران عادی، مقدار بار بیشتری به همراه دارند.
حجم باری که هر مسافر میتواند همراه داشته باشد، توسط ایرلاین های مختلف تعیین میشود. اگر حجم بار مسافر از مقدار تعیین شده بیشتر باشد، باید یک هزینه اضافی پرداخت کند. نوع کلاس پرواز از جمله مواردی است که روی حجم بار مجاز مسافر تاثیر می گذارد. بر این اساس، مسافرانی که با پروازهای اکونومی سفر میکنند، در مقایسه با پروازهای بیزینس حجم کمتری بار میتوانند همراه خود داشته باشند. در صورتی که نوع پرواز فرست کلاس باشد، حجم بار مجاز هم افزایش پیدا میکند.
معمولا حجم بار مجاز در پروازها بین ۵۰-۲۰ کیلوگرم است. هر چقدر قیمت پرواز گران تر باشد، میزان مجاز حمل بار هم بیشتر میشود. بنابراین اگر پرواز مسافر از نوع فرست کلاس باشد، به نظر میرسد که بتواند ۵۰ کیلو بار با خود حمل کند. البته این مسئله با توجه به قوانین گمرکی کالای همراه مسافر تعیین میشود. در مواردی که وزن بار مسافر بیش از مقدار مجاز باشد، باید هزینه بار اضافی را پرداخت کرده و مجوز حمل آن را دریافت کند.
مقدار بار مجاز در ایرلاین های خارجی ۴۰- ۳۰ کیلوگرم و در بیشتر شرکت های هواپیمایی ایرانی، عربی و ترکی، ۳۰ کیلوگرم است. اگر بار مسافر بیش از این مقدار باشد، ناچار است تا هزینه ای بابت اضافه بار پرداخت کند.
مقدار بار مجاز در پروازهای خارجی
مقدار بار مجاز در پروازهای خارجی بسته به شرکت هواپیمایی، کلاس پروازی و مسیر پرواز متفاوت است. وزن بار مجاز در هواپیما از ۲۳ کیلوگرم تا ۵۰ کیلوگرم تغییر میکند. اکثر پروازهایی که از فرودگاه امام خمینی به مقصد کشورهای آسیایی و اروپایی و با ایرلاینهایی مانند هواپیمایی ماهان و یا ایران ایر و یا ایرلاینهای خارجی مانند قطر ایرویز، امارات ایرلاین و یا ترکیش ایرلاین انجام میشوند، دارای مقدار بار مشخص هستند که آنها را برای شما در زیر لیست کردهایم:
- پرواز خارجی با کلاس اکونومی حداکثر تا ۳۰ کیلوگرم
- پرواز خارجی با کلاس بیزینس حداکثر تا ۴۰ کیلوگرم
- پرواز خارجی با فرست کلس حدود ۵۰ کیلوگرم
البته پروازهایی که به مقصد قاره آفریقا میروند میتوانند تعداد بار بیشتری داشته باشند. مقدار بار مجاز این پروازها تا ۴۶ کیلوگرم هم میتواند باشد. البته این مقدار بار مربوط به کلاس اکونومی است و در پروازهای فرست کلس و بیزینسی به ۶۴ کیلوگرم هم افزایش مییابد.
مقدار بار مجاز در پروازهای خارجی ترکیش
شاید برایتان سوال پیش آید که مقدار بار مجاز در پروازهای ترکیش چه قدر است؟ مسافرانی که با پرواز ترکیش سفر میکنند باید بدانند که وزن چمدانشان در پروازهای خارجی اکونومی این ایرلاین نباید بیشتر از ۲۳ کیلوگرم با ابعاد ۱۱۵ سانتی متر باشد. در حالی که مقدار باری که می توانند در پروازهای بیزینس همراه خود ببرند، ۳۲ کیلوگرم و با ابعاد ۱۵۸ سانتی متر است.
مقدار بار مجاز در پروازهای خارجی ماهان
مقدار بار مجاز در پروازهای خارجی ماهان به کلاس پرواز بستگی دارد. بر این اساس، در پروازهای اکونومی ۳۰ کیلوگرم و در کلاس تجاری (بیزینس) ۴۰ کیلوگرم است.
با توجه به قوانین هواپیمایی ماهان، مسافران عادی میتوانند تا ۵ کیلوگرم بار به داخل کابین ببرند. این رقم برای مسافران بیزینس به ۷ کیلوگرم افزایش پیدا میکند. آنها فقط در صورتی میتوانند کیف و ساک دستی خود را به داخل کابین ببرند که ابعاد آن ۲۳*۵۵*۴۰ باشد. هواپیمایی ماهان به مسافران اجازه میدهد تا یک پتو، پالتو، چتر یا عصا را همراه داشته باشند.
بار مجاز هواپیما داخلی
میزان بار مجاز در پروازهای داخلی اکونومی ۲۰ کیلوگرم و در کلاس بیزنس ۳۰ کیلوگرم است. در ادامه لیستی از ایرلاین های داخلی و قوانین مربوط به حجم بار اضافی آنها را مشاهده میکنید.
۱- ایرلاین زاگرس
حجم مجاز بار در پروازهای داخلی این ایرلاین، ۲۰ کیلوگرم برای کلاس اکونومی و ۳۰ کیلوگرم برای بیزینس در نظر گرفته شده است. اگر مقدار بار مسافر بیش از این شود، باید بابت هر کیلو اضافه بار مبلغی را پرداخت کند. این هواپیمایی برای پروازهای خارجی خود، حجم بار مجاز را ۲۵ کیلوگرم تعیین کرده است. البته مسافران ایرلاین زاگرس اجازه دارند، یک کیف یا ساک دستی با وزن حداکثر ۵ کیلوگرم به داخل کابین ببرند.
۲- ایران ایر
شرکت هواپیمایی ایران ایر که معروف ترین ایرلاین ایرانی است، بر اساس نوع صندلی و کلاس هواپیما و اینکه مسافر کودک باشد یا بزرگسال، قوانین محدود کننده ای را اعمال میکند. بر این اساس، هر فرد بزرگسال در پروازهای اکونومی به اندازه ۳۰ کیلوگرم و در بیزینس به اندازه ۴۰ کیلوگرم میتواند بار همراه داشته باشد. کودکانی که با این ایرلاین سفر میکنند هم اجازه حمل ۱۰ کیلوگرم بار دارند.
۳- ایرلاین کاسپین
حجم بار مجاز برای مسافران این ایرلاین، در پروازهای کلاس اکونومی ۲۰ و در پروازهای بیزنس ۳۰ کیلوگرم است. این رقم برای پروازهای خارجی، حداکثر ۳۰ کیلوگرم است؛ ضمن اینکه مسافر اجازه دارد یک ساک یا کیف دستی با وزن حداکثر ۶ کیلوگرم را به درون کابین ببرد.
۴- ایرلاین قشم ایر
پرکارترین شرکت هواپیمایی ایران، قشم ایر است که محدودیت هایی برای میزان حمل بار دارد. مسافران پروازهای اکونومی اجازه دارند به میزان ۱۰ و بیزینس به اندازه ۲۰ کیلوگرم بار همراه خود داشته باشند. در صورتی که حجم بار آنها بیش از این مقدار باشد، باید هزینه اضافه بار را بپردازند.
۵- شرکت هواپیمایی تابان
هواپیمایی تابان یک ایرلاین خصوصی است. با این حال، قوانین آن مطابق با قوانین شرکت های هواپیمایی دولتی است. به این ترتیب، حجم بار مجاز در کلاس اکونومی و بیزینس آن به ترتیب ۲۰ و ۳۰ کیلوگرم است.
۶- میزان بار مجاز ایرلاین ماهان
قوانین حجم بار مجاز هواپیمایی ماهان هم مانند بیشر شرکت های ایرلاین داخلی است. یعنی مسافران کلاس های اقتصادی مجاز هستند تا ۲۰ کیلوگرم همراه خود داشته باشند. حجم بار مجاز برای پروازهای تجاری ایرلاین ماهان، ۳۰ کیلوگرم است. در صورت داشتن اضافه بار، باید هزینه ای بابت آن پرداخت کنند.
۷- ایرلاین آتا
مسافرانی که میخواهند با این ایرلاین پرواز کنند، میتوانند به اندازه ۲۰ کیلوگرم در کلاس های اقتصادی و ۳۰ کیلوگرم در کلاس تجاری بار تحویل دهند. اگر حجم بار مسافر بیش از این مقدار باشد، هزینه اضافه بار به او تعلق میگیرد.
۸- قوانین بار هواپیمایی آسمان
بر اساس قوانین این ایرلاین مسافران اجازه ندارند اشیای نوک تیز، برنده و شکستنی را به داخل کابین ببرند؛ اما همراه بردن مدارک، پول، وسایل شخصی، جواهرات و اقلام باارزش مشکلی ندارد. مسافرانی که ایرلاین آسمان را انتخاب میکنند، اجازه دارند کیف یا ساک دستی با ابعاد ۵۶*۴۵*۲۵ و وزن حداکثر ۵ کیلو همراه خود داشته باشند.
۹- مقدار بار مجاز هواپیمایی کیش ایر
حجم بار اضافی شرکت هواپیمایی کیش ایر مانند سایر ایرلاین ها، ۲۰ کیلوگرم برای کلاس های اکونومی و ۳۰ کیلوگرم برای پروازهای تجاری میباشد.
هزینه اضافه بار در پروازهای خارجی
هزینه بار اضافی در پروازهای خارجی بر اساس چند عامل متفاوت، از جمله شرکت هواپیمایی، وزن و حجم بسته، کلاس پروازی مقصد پرواز و نوع بار محاسبه میشود. بستههای بزرگ و سنگین هزینه بیشتری دارند، در صورتی که که بستههای سبک و کوچک هزینه کمتری دارند.
شرکت هواپیمایی نیز میتواند محاسبه هزینه بار اضافی را به صورت مختلفی انجام دهد، برخی شرکتهای هواپیمایی هزینه بار اضافی را بر اساس وزن بار محاسبه میکنند، در حالی که برخی دیگر آن را بر اساس حجم بار محاسبه میکنند.
علاوه بر اینها، نوع کلاس پروازی هم تأثیر بسزایی در هزینه بار اضافی دارد. در کلاسهای اقتصادی، هزینه بار اضافی بیشتر است، در حالی که در کلاسهای فرست کلاس و بیزینس، هزینه بار اضافی کمتر است.
هزینه هر کیلو بار اضافی در پروازهای خارجی را نمیتوان به صورت دقیقی بیان کرد چرا که عوامل مختلف در تخمین زدن هزینه دخیل هستند.
از جمله عوامل تاثیرگذار بر هزینه بار اضافی میتوان به وزن بار اشاره کرد. بستههای سنگینتر هزینه بیشتری دارند. شرکتهای هواپیمایی ممکن است هزینه حمل بار اضافی را بر اساس وزن بار محاسبه کنند.
علاوه بر اینها حجم بار هم در تعیین هزینه اضافه بار مهم است. بستههای حجیم و بزرگ هزینه بیشتری دارند و بعضی از شرکتهای هواپیمایی هزینه حمل بار اضافی را بر اساس حجم بار محاسبه میکنند.
هزینه حمل بار اضافی بر اساس مقصد پرواز هم تغییر میکند. به عنوان مثال، هزینه اضافه بار در پروازهای بینالمللی نسبت به پروازهای داخلی ممکن است بیشتر باشد.
هزینه هر کیلو اضافه بار پرواز خارجی
اگر مقدار باری که همراه مسافر است، بیشتر از مقدار مجاز باشد، باید بابت هر کیلو اضافه بار، هزینه ای پرداخت کند. بر این اساس، بابت هر کیلوگرم بار اضافه باید ۱ درصد قیمت بلیط خود را بپردازد.
برای مثال اگر مقدار اضافه بار ۳ کیلوگرم باشد، هزینه ای که بابت اضافه بار باید پرداخت کند، به اندازه ۳ درصد قیمت خرید بلیط هواپیما است.
قیمت هر کیلو اضافه بار در فرودگاه امام
قیمت هر کیلو اضافه بار در فرودگاه امام رقم مشخصی نیست و به خط هوایی پروازی و مقصد مسافر بستگی دارد. البته عوامل دیگری مانند قیمت بلیط، طول پرواز ، نوع پرواز (اکونومی یا بیزنس)، فرم و ابعاد بار و چمدان هم روی هزینه اضافه بار تاثیر میگذارند.
در صورت سفر با ایرلاین امارات
قیمت هر کیلو اضافه بار در سفر به اروپا : ۲۵ دلار
قیمت هر کیلو اضافه بار در سفر به کشورهای حاشیه خلیج فارس : ۱۵ دلار
قیمت هر کیلو اضافه بار در سفر به آمریکا و کانادا : ۷۵ دلار
قیمت هر کیلو اضافه بار در سفر به استرالیا و نیوزیلند: ۴۰ دلار
در صورت پرواز با خط هوایی ایران ایر
هزینه هر کیلو اضافه بار در سفر به اروپا: ۹ دلار
هزینه هر کیلو اضافه بار در سفر به آسیای نزدیک: ۵ دلار
هزینه هر کیلو اضافه بار در سفر به آسیای دور: ۷ دلار
هزینه هر کیلو اضافه بار در سفر به آذربایجان : ۲ دلار
در صورت سفر با خط هوایی ماهان
قیمت هر کیلو اضافه بار در سفر به ترکیه : ۲۰۰,۰۰۰ تومان
قیمت هر کیلو اضافه بار در سفر به بانکوک : ۳۰۰,۰۰۰ تومان
قیمت هر کیلو اضافه بار در سفر به روسیه : ۲۰۰,۰۰۰ تومان
قیمت هر کیلو اضافه بار در سفر به عراق به جز بغداد : ۱۵۰,۰۰۰ تومان
قیمت هر کیلو اضافه بار در سفر به دهلی: ۲۰۰,۰۰۰ تومان
قیمت هر کیلو اضافه بار در سفر به کابل : ۱۲۰,۰۰۰ تومان
قیمت هر کیلو اضافه بار در سفر به دمشق : ۶۸,۰۰۰ تومان
راهکارهایی برای کاهش هزینه اضافه بار
اگر میخواهید در هزینههای خود صرفهجویی کنید چند راهکار ساده را به یاد داشته باشید تا بتوانید سفر خود را به راحتی و بدون پرداخت هزینه اضافی انجام دهید.
- سعی کنید پیش از رزرو بلیط هواپیما وسایل مورد نیاز در سفر خود را به طور دقیق محاسبه کنید و تا حد ممکن آنها را به طور هوشمندانه بستهبندی کرده و داخل چمدان قرار دهید. حتی الامکان سعی کنید از بردن وسایل زیاد و غیر ضروری با خود خودداری کنید.
- از کیفهای مختلف برای حمل بار خود استفاده کرده تا بتوانید بار خود را به طور مناسب دستهبندی و با خود حمل کنید.
- با استفاده از خدمات باربری میتوانید تا حدود زیادی از پرداخت اضافه بار جلوگیری کنید. اگر بستههای زیادی برای حمل دارید میتوانید آنها را قبل از سفر به مقصد ارسال کنید. این روش برای کاهش هزینه بار بسیار مناسب است.
جمعبندی
در سفر با هواپیما ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد. یکی از این مشکلات حمل بار اضافه توسط مسافر است که میتواند برای او دردسرساز باشد. چنانچه مسافر اضافه بار داشته باشد مجبور میشود که هزینه اضافی برای آن پرداخت کند. در این مطلب مقدار بار مجاز در سفر خارجی، قوانین و مقررات بار مجاز در ایرلاینهای بینالمللی، مقدار بار مجاز در پروازهای خارجی و همچنین راهکارهایی برای کاهش هزینه اضافه بار را بررسی کردیم تا بتوانید اطلاعات لازم را پیش از سفر خود کسب کرده و سفری راحتتر داشته باشید.
بسیار مناسب و کاربردی بود ممنونم از قصر شیرین