شرایط ویزای ارمنستان برای ایرانیان
آیا میدانستید شرایط ویزای ارمنستان برای ایرانیان بسیار آسان است؟ خبر خوب اینکه بله! ویزای توریستی ارمنستان برای ایرانیان این امکان را فراهم میکند تا بدون اخذ ویزا تا ۹۰ روز در این کشور اقامت داشته باشند، اما برای ویزاهای دیگر از جمله ویزای تحصیلی، کار، سرمایهگذاری و پزشکی نیاز به اخذ ویزای ارمنستان است.
فهرست مطالب
انواع ویزای ارمنستان
ویزای ارمنستان به دستههای مختلفی تقسیم میشود که هر کدام برای اهداف خاصی طراحی شدهاند. در زیر به انواع ویزاهای ارمنستان و شرایط مربوط به هر یک اشاره میشود.
- ویزای ملاقات یا دیدار
- ویزای رسمی
- ویزای دیپلماتیک
- ویزای ترانزیت
- ویزای تحصیلی
- ویزای توریستی
- ویزای کار ارمنستان
- ویزای سرمایه گذاری
- ویزای ازدواج
- ویزای درمانی
نکته: کشور ارمنستان ویزاهای کوتاهمدت و بلندمدت توریستی را به مسافران ارائه میدهد. ویزای کوتاهمدت به شما اجازه میدهد تا ۹۰ روز در این کشور اقامت کنید، در حالی که ویزای بلندمدت توریستی به شما این امکان را میدهد که تا ۱۲۰ روز در این کشور بمانید. همچنین، شما میتوانید ویزای یکبار ورود یا چندبار ورود درخواست کنید، با این تفاوت که مجموع اقامت شما نباید از ۱۲۰ روز بیشتر باشد. برای مسافران ترانزیت، دسترسی به ۷۲ ساعت اقامت محدود است.
شرایط اخذ ویزای ارمنستان برای ایرانیان
با توجه به قرابت فرهنگی و جغرافیایی با ایران، کشور ارمنستان یکی از بازارهای گردشگری ایرانیان محسوب میشود. لغو روادید ایران و ارمنستان که در ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ اتفاق افتاد، اولین گام برای افزایش تبادل گردشگر بین دو کشور بود. بر اساس توافق صورتگرفته بین مقامات دو کشور، شهروندان دو کشور میتوانند در مدت شش ماه تا ۹۰ روز بدون ویزا در کشور مقصد اقامت داشته باشند.
بر اساس گفتههای دولت ارمنستان، این اقدام باعث تقویت روابط ارمنستان و ایران و جذب گردشگران ایرانی به این کشور شد. تعداد ایرانیانی که به ارمنستان سفر میکنند طی دهه گذشته به شدت افزایش یافته است. بر اساس دادههای دولت ارمنستان، این بازدید در سال ۲۰۱۵ به ۱۴۴,۰۰۰ نفر رسید که ۲۴ درصد نسبت به سال ۲۰۱۴ افزایش داشته است.
ویزای توریستی ارمنستان برای ایرانیان به شما این امکان را میدهد که تا ۱۸۰ روز بدون اخذ ویزا در این کشور اقامت داشته باشید. اما برای سایر ویزاها اعم از سرمایهگذاری، کار، تحصیل و … اخذ ویزای ارمنستان ضروری است.
شرایط عمومی اخذ ویزای ارمنستان
شرایط اخذ ویزای ارمنستان ممکن است از کشوری به کشور دیگر متفاوت باشد. شهروندان اتحادیه اروپا، بریتانیا، دارندگان پاسپورت ایالات متحده آمریکا و بازدیدکنندگان از برخی کشورهای آسیایی از جمله ایران برای ورود به ارمنستان نیازی به ویزا ندارند. طبق توافقات بینالمللی، آنها مجاز به اقامت ۱۸۰ روز در سال بدون ویزا در ارمنستان هستند. بازدیدکنندگانی که دارای گذرنامه دیپلماتیک یا خاص از کشورهای محدود شده هستند، باید برای دریافت ویزا در سفارت یا خدمات کنسولی اقدام کنند. گروه بزرگی از کشورها میتوانند ویزای الکترونیکی ارمنستان را از طریق یک پلتفرم آنلاین دریافت کنند. گروه محدود دیگری میتوانند در بدو ورود به فرودگاه یا برخی از مرزهای زمینی برای دریافت ویزا اقدام کنند.
بهطور کلی برای اخذ ویزای ارمنستان شرایط زیر الزامی است:
- سلامتی جسمی
- نداشتن سابقه کیفری
- کپی رنگی اسکنشده از صفحه اول و آخر پاسپورت
- عکس رنگی اسکنشده در اندازه پاسپورت با پسزمینه سفید گرفتهشده در شش ماه گذشته
- بلیط پرواز رفت و برگشت
- رزرو هتل یا دعوتنامه با آدرس و شماره تماس میزبان
- فرم درخواست ویزا
- ارائه مدارک تحصیلی برای ویزای تحصیلی
- ارائه دعوتنامه شرکت و کارفرما برای ویزای کار
- ارائه سند ملک یا شرکت برای ویزای سرمایهگذاری
ممکن است برای مسافران، مدارک دیگری نیز مورد نیاز باشد. ممکن است از سرمایهگذاران و بازدیدکنندگان برای اهداف تجاری، صورتحساب مالیاتی و صورتحساب بانکی درخواست شود. دانشآموزان باید مدرکی برای نشان دادن ثبتنام خود در مدرسه ارائه دهند. افراد بیکار باید حسابهای بانکی خود یا دعوتنامهای را ارائه دهند که نشاندهنده تمکن مالی آنها در مدت سفرشان باشد.
انواع درخواست ویزای ارمنستان
انواع درخواست ویزای ارمنستان شامل سه نوع مختلف است: ویزای الکترونیکی، ویزای کنسولی و ویزای هنگام ورود.
ویزای الکترونیکی
سادهترین راه برای درخواست ویزا، ویزای الکترونیکی است که به آن ویزای آنلاین نیز میگویند. اگر پاسپورت مسافران برای ویزای الکترونیکی ارمنستان معتبر باشد، آنها میتوانند با پر کردن فرم و پرداخت با کارت اعتباری خود، بهصورت آنلاین درخواست دهند. درخواست ویزای الکترونیکی از طریق وبسایت رسمی دولت ارمنستان انجام میشود.
۷۰ ملیت واجد شرایط دریافت ویزای الکترونیکی هستند. درخواستهای الکترونیکی از آمریکای جنوبی و مرکزی، غرب و جنوب آسیا و چندین کشور بالکان پذیرفته میشود. کانادا، چین، بوسنی و هرزگوین، مکزیک، ونزوئلا، اندونزی، ترکمنستان و عمان تعدادی از این نمونهها هستند.
ویزا هنگام ورود
مسافرانی که واجد شرایط دریافت ویزای الکترونیکی نیستند یا نمیتوانند قبل از ورود به صورت آنلاین اقدام کنند، میتوانند برای ویزای توریستی ارمنستان درخواست بدهند. گیتهای مرزی که اجازه روادید هنگام ورود را میدهند بهشرح زیر است:
- باگراتاشن در استان تاووش
- باورا در استان شیراک
- گوگاوان در استان لوری
- مِغری در استان سیونیک
ویزای کنسولی یا سفارت
ویزای کنسولی برای درخواستهای ویزای بلندمدت است و دارندگان پاسپورت برای انواع ذکر شده در بالا واجد شرایط نیستند. این نوع ویزا به عنوان ویزای سفارت نیز شناخته میشود. ویزای کنسولی برای بزرگترین گروه ملیتها، شامل ۱۲۲ پاسپورت مختلف از نقاط مختلف دنیا مجاز است.
برخی از ملیتها نیز ممکن است واجد شرایط روادید الکترونیکی با انواع مختلف پاسپورت باشند، مانند افغانستان، تاجیکستان، قرقیزستان، آلبانی، مصر، عراق، پاکستان، سنگال و صربستان.
درخواست ویزای ارمنستان در سفارت
برای سفر به ارمنستان، اگر مسافر واجد شرایط سفر بدون ویزا یا ویزای الکترونیکی نباشد، باید دعوتنامهای داشته باشد. این دعوتنامه باید از طرف یک مؤسسه حامی مانند یک کمیته سازماندهی، دانشگاه، یا شریک تجاری صادر شود. همچنین، میتواند از سوی یک شهروند ارمنی مقیم در کشور نیز صادر گردد، مانند یکی از اعضای خانواده یا بستگان.
دعوتنامه به عنوان مدرکی برای تأیید هدف سفر و ارتباط مسافر با شخص یا مؤسسه دعوتکننده عمل میکند. این مدرک به افسر کنسول یا سفارت کمک میکند تا تصمیم به صدور ویزا یا اجازه ورود به کشور را اتخاذ کند. داشتن دعوتنامه معتبر و امضا شده از سوی یک مؤسسه یا فرد معتبر، برای مسافرانی که نمیتوانند از ویزای الکترونیکی یا سفر بدون ویزا استفاده کنند، ضروری است.
در نامه دعوتنامه ویزا باید نام، نام خانوادگی، اطلاعات شخصی، آدرس، اطلاعات تماس میزبان و فرد دعوتشده به وضوح ذکر شود و تاریخ دقیق ورود و مدت زمان آن مشخص شود. در برخی موارد، لازم است که دعوتنامه نشان دهد که مسافر چگونه هزینه اقامت خود را در کشور تأمین میکند (بهعنوان مثال، هزینه سفر توسط یک پروژه، سازمان میزبان یا یک شریک تجاری تأمین میشود).
جمع بندی
در این نوشتار، شرایط اخذ ویزای ارمنستان برای ایرانیان و انواع ویزای ارمنستان را بررسی کردهایم. اگر علاقهمند به سفر به ارمنستان هستید، میتوانید شرایط سفر به این کشور را بررسی کنید. در پایان، پیشنهاد ما این است که با شماره ۰۲۱۸۳۳۴۸ تماس حاصل فرمایید. کارشناسان مجرب ما آماده پاسخگویی به سؤالات شما هستند.