قیمت هر کیلو اضافه بار در فرودگاه امام خمینی
یکی از مهم ترین دغدغه های مسافران سفرهای هوایی، موضوع اضافه بار است. بر اساس قوانین ایرلاین ها هر مسافری می تواند حجم مشخصی از بار همراه داشته باشد. اگر مقدار بار مسافر بیش از حد تعیین شده باشد، مبلغی بابت آن از مسافر دریافت می شود.
مسافر باید در ازای هر کیلوگرم بار اضافی، درصدی از قیمت بلیط خود را که معمولاً ۱ درصد است، پرداخت کند. حجم بار مجاز در بیشتر ایرلاین ها، ۵۰-۲۰ کیلوگرم است. البته باید توجه داشت که میزان بار مجاز در هر کلاس پروازی متفاوت می باشد. بر این اساس، هر چقدر کلاس پروازی بالاتر و قیمت خرید بلیط گران تر باشد، مسافر اجازه حمل بار بیشتری دارد.
فهرست مطالب
تعرفههای اضافه بار در فرودگاه امام خمینی
هزینه اضافه بار در فرودگاه امام خمینی به مقدار ۱ درصد از قیمت بلیط هواپیما است. با توجه به این موضوع، مسافرانی که حجم بار آنها بیش از مقدار مجاز باشد، باید مبلغ قابل توجهی بابت هزینه اضافه بار بپردازند.
قیمت هر کیلو اضافه بار در فرودگاه امام
قیمت هر کیلو اضافه بار در فرودگاه امام خمینی تحت تاثیر عواملی مانند خط هوایی پروازی، مقصد مسافر، قیمت بلیط، طول و نوع پرواز، فرم و ابعاد چمدان است. در ادامه قیمت هر کیلو اضافه بار در ایرلاین های مختلف فرودگاه امام را بررسی می کنیم.
۱- ایرلاین امارات
- قیمت هر کیلو اضافه بار در سفر به اروپا: ۲۵ دلار
- قیمت هر کیلو اضافه بار در سفر به کشورهای حاشیه خلیج فارس: ۱۵ دلار
- قیمت هر کیلو اضافه بار در سفر به آمریکا و کانادا: ۷۵ دلار
- قیمت هر کیلو اضافه بار در سفر به استرالیا و نیوزیلند: ۴۰ دلار
۲- خط هوایی ایران ایر
- اروپا: حدود ۹ دلار برای هر کیلوگرم
- خاورمیانه: حدود ۵ دلار برای هر کیلوگرم
- خاور دور: حدود ۷ دلار برای هر کیلوگرم
- آذربایجان و ارمنستان: حدود ۲ دلار برای هر کیلوگرم
۳- خط هوایی ماهان
- ترکیه: ۲۰۰.۰۰۰ تومان
- بانکوک: ۳۰۰.۰۰۰ تومان
- روسیه: ۲۰۰.۰۰۰ تومان
- عراق (بهجز بغداد): ۱۵۰.۰۰۰ تومان
- دهلی: ۲۰۰.۰۰۰ تومان
- کابل: ۱۲۰.۰۰۰ تومان
- دمشق: ۶۸.۰۰۰ تومان
- کوالالامپور: ۱۵۰.۰۰۰ تومان
- بیروت: ۲۰۰.۰۰۰ تومان
- لاهور: ۱۸۰.۰۰۰ تومان
- چین: ۷۰۰.۰۰۰ تومان
- نپال: ۱۲۰.۰۰۰ تومان
- پوکت: ۳۰۰.۰۰۰ تومان
۴- ایرلاین قطر
- سفر به اروپا و شبه قاره هند: ۳۰ دلار آمریکا
- سفر به جنوب و شرق آسیا: ۳۰ دلار آمریکا
- سفر به آسیای مرکزی: ۴۰ دلار آمریکا
- سفر به ژاپن و کره: ۴۵ دلار آمریکا
- سفر به کشورهای حوزه خلیج فارس: ۲۰ دلار آمریکا
- سفر به قطر: ۲۰ دلار آمریکا
۵- ترکیش ایرلاین
قیمت اضافه بار به ازای یک بسته ۳۲-۲۳ کیلوگرمی: ۸۰ دلار آمریکا
۶- ایر عربیا
- قیمت اضافه بار به ازای ۲۰ کیلوگرم: ۳۰ درهم
- قیمت اضافه بار به ازای ۳۰ کیلوگرم: ۹۰ درهم
- قیمت اضافه بار به ازای ۴۰ کیلوگرم: ۱۸۰ درهم
هزینه هر کیلو اضافه بار برای پروازهای داخلی و خارجی
به طور کلی هزینه هر کیلوگرم اضافه بار برای پروازهای داخلی ۱ درصد از مبلغ کل بلیط هواپیما است. معمولا هزینه هر کیلو اضافی بار برای پروازهای خارجی روی بلیط نوشته می شود. مسافرانی که بار اضافه همراه خود داشته باشند، به ازای هر کیلوگرم بار اضافی باید ۱۵ یورو پرداخت کنند. البته این مبلغ به مقصد مسافر هم بستگی دارد. برای اطلاع از حجم مجاز بار در پروازهای خارجی فقط کافی است روی بلیط و قسمت «baggage weight» را مشاهده کنید.
چگونه هزینه اضافه بار محاسبه میشود؟
ممکن است نوع بسته بندی و حجم بار مسافر بیشتر از حد مجاز باشد. در این صورت به ازای هر کیلوگرم بار اضافه باید مبلغی را بپردازد.
نحوه محاسبه هزینه اضافه بار به این صورت است که :
مبلغ هزینه اضافه بار= 1 درصد قیمت بلیط هواپیما به ازای هر کیلوگرم بار اضافه
عوامل موثر بر هزینه اضافه بار مسافر
قیمت اضافه بار مسافر تحت تأثیر عواملی مانند وزن بار، مقصد مسافر، نوع پرواز، قوانین منطقهای، فاصله پروازی و نوع بلیط است.
-
وزن بار
بر اساس قوانین شرکت های هواپیمایی، هر مسافر میتواند حجم مشخصی بار تحویل دهد. با افزایش بار، باید مبلغی را بابت هزینه بار اضافی بپردازد. بنابراین، وزن بار ارتباط مستقیمی با هزینه افزایش بار هر مسافر دارد. مقدار بار مجاز در پروازهای خارجی و داخلی در ایرلاین های مختلف یکسان نیست. برای اطلاع از جزئیات به سایت رسمی ایرلاین موردنظر مراجعه کنید.
-
مقصد مسافر
هزینه اضافه بار هر مسافر در سفر به کشورهای حاشیه خلیج فارس، اروپا، نیوزیلند، آفریقا، آمریکای شمالی و جنوبی متفاوت است. همچنین، هزینه اضافه بار در پروازهای بینالمللی معمولاً بیشتر از پروازهای داخلی است. در مسیرهای پرتقاضا یا مسیرهایی که با محدودیت وزن هواپیما مواجه اند، معمولاً هزینه بیشتری برای اضافه بار دریافت میشود.
-
نوع پرواز
مسافران پروازهای کلاس اقتصادی در مقایسه با پروازهای تجاری و فرست کلاس، بار کمتری باید همراه داشته باشند.
-
نوع بلیط
یکی از عواملی که در تغییر هزینه بار اضافی موثر است، نوع بلیط می باشد. معمولا هزینه اضافه بار برای بلیط های چارتری (تخفیف) نسبت به بلیط های استاندارد یا پیشرفته بیشتر است. به طور کلی هر چقدر بلیط گران تر باشد و خدمات بیشتری را ارائه دهد، هزینه بار اضافی آن کمتر می شود.
-
قوانین منطقه ای
قوانین خاص و محدودیت های فرودگاهی برخی از مقاصد گردشگری باعث می شوند تا هزینه اضافه بار افزایش پیدا کند.
-
فاصله پروازی
یکی دیگر از عوامل موثر بر قیمت بار اضافی مسافران، فاصله پروازی است. بر این اساس، هر چقدر مدت زمان پرواز طولانی تر باشد، باید هزینه بیشتری بابت هر کیلو اضافه بار پرداخت شود.
قوانین و مقررات حمل بار در فرودگاه امام
حجم بار مجاز در سفرهای هوایی داخلی فرودگاه امام در کلاس پروازی اقتصادی، حداکثر ۲۵ کیلوگرم است. ضمن اینکه مسافران می توانند یک کیف دستی با وزن حداکثر ۵ کیلو به داخل کابین ببرند.
مسافران کلاس پروازی تجاری نسبت به مسافران پرواز اکونومی می توانند بار بیشتری با خود حمل کنند. میزان بار مجاز در این پروازها، ۵۰-۴۰ کیلوگرم است. علاوه براین مسافران اجازه دارند حداکثر ۷ کیلوگرم بار دستی داشته باشند.
محدودیتهای وزن بار مجاز و مقررات مربوط به اضافه بار
با توجه به قوانین و دستورالعمل های بین المللی، چمدان، کیف یا ساک مسافران نباید بیش از ۳۰ کیلوگرم وزن داشته باشد. چرا که حمل بارهای سنگین، سلامت کارکنان فرودگاه را به خطر می اندازد.
نکات مهم برای کاهش هزینه اضافه بار در فرودگاه امام
یکی از نگرانی های مسافران سفرهای هوایی، هزینه های بار اضافی آنهاست. به همین دلیل به دنبال راهکارهایی هستند تا بتوانند این هزینه را کاهش دهند. در ادامه به راهکارهایی برای کاهش هزینه های حمل بار اضافی اشاره می کنیم.
۱- کاهش وزن چمدان و ساک دستی
اگر عازم سفر هستید، پیشنهاد می کنیم تعداد چمدان کمتری با خود حمل کنید و بخشی از وسایل موردنیازتان را در ساک دستی گذاشته و با خود به داخل کابین ببرید.
۲- انتخاب وسایل ضروری
در هنگام بسته بندی وسایل سفر خود، فقط وسایل ضروری را بردارید و از حمل وسایل غیرضروری خودداری کنید. وسایل غیر ضروری فقط وزن بار شما را افزایش می دهند و هزینه های بیشتری به شما تحمیل می کنند.
۳- استفاده از ترازو برای اطلاع از وزن بار
قبل از اینکه راهی فرودگاه شوید، وزن چمدان های خود را اندازه بگیرید. این کار به شما کمک می کند بدانید تا چه حد می توانید چمدان و ساک خود را پر کنید.
۴- انتخاب کیف، ساک و چمدان های سبک
برای کاهش هزینه های حمل بار اضافی باید وزن کلی بار خود را کم کنید. برای این منظور، بهتر است از کیف، چمدان و ساک های سبک استفاده کنید. با کمک آنها می توانید وزن بیشتری از وسایل ضروری را همراه خود بردارید.
۵- تقسیم بار
یکی دیگر از راهکارهایی که برای کاهش هزینههای حمل بار اضافی وجود دارد، تقسیم بار است. اگر به صورت گروهی یا دسته جمعی سفر می کنید، بهتر است بارهای خود را در چندین چمدان تقسیم کنید. این کار موجب می شود، وزن بار شما به صورت یکنواخت پخش شود و متحمل هزینه بار اضافی نشوید.
۶- استفاده از خدمات پست
یکی از راه هایی که برای مدیریت بار اضافی وجود دارد، ارسال بار توسط پست و شرکت های حمل و نقل است. با این کار، هزینه های شما کاهش پیدا می کنند.
۷- انتخاب درست نوع کلاس پروازی
با توجه به اینکه میزان حمل بار در کلاس های پروازی متفاوت است، حتما در انتخاب نوع کلاس پروازی خود دقت کنید. اگر مقدار بار زیادی همراه دارید، بهتر است پروازهای بیزینس یا فرست کلاس را انتخاب کنید. چرا که هر چقدر کلاس پروازی بالاتر باشد، مسافران می توانند بار بیشتری با خود حمل کنند.
جمع بندی
قیمت هر کیلو اضافه بار در فرودگاه امام خمینی تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند ایرلاین، مقصد، نوع پرواز و کلاس پروازی است. معمولا شرکت های هواپیمایی، مقدار بار مجاز برای هر کلاس پروازی را مشخص می کنند. اگر مقدار بار مسافر بیش از حد تعیین شده باشد، هزینه ای بابت اضافی بار از وی دریافت می شود. بنابراین توصیه می کنیم قبل از سفر، حتما اطلاعات لازم درباره شرایط پرواز و حجم بار اضافی مجاز را به دست آورید.