جدیدترین شرایط اقامت توریستی در ترکیه
ترکیه یکی از کشورهای محبوب و موردپسند ما ایرانیان است و افراد بسیاری هر ساله با دریافت تور ترکیه به این کشور سفر میکنند. طبق توافقی که میان دو کشور انجام شده است شهروندان ایران برای حضور و اقامت توریستی در ترکیه نیاز به دریافت ویزا ندارند.
البته میزان اقامت توریستی در ترکیه ۳ ماه است و ایرانیان تنها با دریافت بلیط هواپیما از ایران به مقصد ترکیه می توانند برای ۹۰ روز در ترکیه حضور داشته باشند.
فهرست مطالب
اقامت توریستی ایرانیان در ترکیه
همانطور که گفته شد ایرانیان برای اقامت توریستی در شهرهای ترکیه نیاز به دریافت ویزا ندارند و مجاز هستند تا مدت ۹۰ روز در این کشور حضور داشته باشند. البته به این نکته توجه داشته باشید که حضور شما صرفا به جهت گردشگری است و در این مدت ۳ ماه اجازه کار یا تحصیل را ندارید.
شما مجاز هستید در مدت حضور توریستی خود در ترکیه رزرو هتل داشته باشید یا منزل و سوئیت اجاره کنید و هیچ منعی در این مورد وجود ندارد.
مدت مجاز اقامت توریستی در ترکیه
اقامت توریستی برای ایرانیان در ترکیه ۹۰ روز است و حضور بیشتر از این میزان مشمول جریمه میشود. در صورتیکه قصد اقامت بیش از این مدت را دارید باید ویزای توریستی خود را به ویزای کاری یا تحصیلی تبدیل کنید. برای دریافت ویزای کاری و اقامت باید از طرف یک کارفرمای ترکی دعوت به کار شوید. برای اقامت تحصیلی در ترکیه نیز میبایست از یک دانشگاه یا موسسه در ترکیه پذیرش تحصیلی دریافت کرده و مدارک تحصیلی خود را نیز فراهم کنید.
عواقب اقامت بیش از حد مجاز در ترکیه
- جریمه اقامت بیش از حد در ترکیه برای ایرانی ها ۵۰ دلار است که مبلغ ۱۰ دلار به ازای هرماه اضافه حضور در ترکیه محاسبه میشود.
- ضمن اینکه مبلغ جریمه باید قبل از خروج از خاک ترکیه به لیر و در فرودگاه واریز شود.
- در صورتی که فرد داوطلبانه قصد خروج از ترکیه را داشته باشد مشمول پرداخت جریمه میشود؛ اما اگر توسط پلیس و به عنوان فردی که بدون مجوز در ترکیه حضور دارد دستگیر شود علاوه بر پرداخت جریمه دیپورت نیز می شود.
معمولا فرد با یکی از موارد زیر مواجه میشود:
- اقامت کمتر از ۳ ماه در ترکیه بدون ویزا ممنوع الورودی ندارد.
- اقامت بین ۳ ماه تا ۱ سال بدون ویزا، باعث ۳ ماه ممنوع الورودی میشود.
- اقامت یک تا ۲ سال بدون ویزا، ۱ سال ممنوع الورودی.
- اقامت بیش از ۲ سال بدون ویزا، ۲ سال ممنوع الورودی.
دیپورتی از ترکیه
دیپورت به معنای اخراج یک فرد از یک کشور است که به دلایل مختلفی انجام میشود.
کشور ترکیه دو نوع دیپورت را برای افراد در نظر میگیرد که شامل دیپورت موقت و دیپورت دائم میشود. در دیپورت موقت بهمدت ۳ ماه تا ۵ سال از ورود فرد به کشور ترکیه جلوگیری میشود و در صورت دیپورت دائم دیگر اجازه ورود به این کشور را نخواهد داشت. حال چرا دولت ترکیه مردم را دیپورت میکند؟ و چه چیزی باعث میشود ترکیه یک فرد را دیپورت کند؟
- ورود غیرقانونی به ترکیه اولین و مهمترین دلیل دیپورتی از کشور ترکیه است. افرادی که قصد ورود غیرقانونی به ترکیه را دارند توسط این کشور به شدت مجازات میشوند.
- تعداد روزهای اقامت فرد در ترکیه با توجه به ویزای آنها. بدین معنی که حضور بیشتر از مدت ویزای ترکیه منتج به اخراج و دیپورتی میشود.
- انجام کارهای غیرقانونی برای تأمین هزینههای زندگی در ترکیه.
- اقدام علیه امنیت ملی ترکیه و اهداف تروریستی.
- استفاده از مدارک جعلی برای حضور در ترکیه.
- استفاده از مسیرهای غیرقانونی و قاچاق برای ورود به ترکیه.
- بدون مجوز وارد بازار کار ترکیه شدن.
- کسب درآمد از طریق فعالیتهای غیرمجاز و غیرقانونی.
- پناهندگان غیرقانونی.
- اتباع خارجی که باعث ایجاد ناامنی و برهم زدن نظم عمومی در ترکیه میشوند.
- افرادی که عدم سلامت روانی آنها یا ابتلا به بیماریهای مسری و خطرناک و همه گیر به اثبات رسیده است.
در مدت حضور در ترکیه این نکات را رعایت کنید
همانند هر کشور دیگری در طول اقامت در ترکیه باید قوانین این کشور را رعایت کنید تا اقامت شما دچار مشکل نشود!
قوانین الکل و سیگار
مصرف الکل در ترکیه قانونی است، اما محدودیتهایی در برخی اماکن وجود دارد. در صورتی که سیگار استعمال میکنید به تابلوهای راهنما نسبت به ممنوعیت مصرف سیگار دقت کنید.
قوانین مربوط به توهین به مقامات دولتی
ترکیه قوانین سختگیرانه ای در قبال توهین به مقامات دولتی به ویژه رئیس جمهور دارد. ماده ۲۹۹ قانون مجازات ترکیه به این موضوع پرداخته و برای افرادی که به رئیس جمهور توهین کنند، مجازات هایی از جمله حبس در نظر گرفته است.
قوانین مهاجرت و ورود
افراد بسیاری برای ورود به ترکیه نیاز به ویزا دارند و اقامت طولانی مدت نیاز به مجوزهای ویژه دارد. مهاجران باید از قوانین محلی پیروی کنند و هرگونه فعالیت غیرقانونی می تواند منجر به اخراج آنها از کشور شود.
قوانین اقامت در ترکیه
مدت اقامت ایرانیان در ترکیه حداکثر ۹۰ روز میباشد. افرادی که میخواهند بیش از این مدت در ترکیه بمانند، باید قبل از پایان ۹۰ روز این کشور را ترک کنند و یا برای اقامت دائم این کشور اقدام کنند؛ در غیر این صورت اقامت آنان غیر مجاز است.
قوانین رفتاری در اماکن عمومی
در ترکیه حفظ نظم و رفتار مناسب در اماکن عمومی اهمیت زیادی دارد. توهین به دیگران، رفتار غیرمحترمانه و ایجاد مزاحمت برای دیگران در اماکن عمومی با مجازات همراه است. همچنین احترام به فرهنگ و آداب و رسوم محلی در تمامی مناطق کشور بسیار حائز اهمیت است.
آداب زیارت مساجد و اماکن مذهبی
در ترکیه احترام به اماکن مذهبی به عنوان بخشی از فرهنگ و آداب و رسوم محلی بسیار مهم است. شما موطف هستید در هنگام رفتن به این اماکن زیارتی به آداب آنجا احترام بگذارید.
خروج سنگهای قیمتی و اجناس آنتیک
خارج کردن سنگهای قیمتی و اجناس آنتیک از ترکیه غیرقانونی است و پیگرد قانونی دارد. این اجناس از آثار باستانی و فرهنگی این کشور بوده و خروج آنها از مرزهای ترکیه خلاف قانون این کشور است.
خرید فرش در ترکیه
در ترکیه برای خرید فرش باید قوانین و مقررات خاصی را رعایت کنید. اگر قصد خرید فرش از ترکیه را دارید باید توجه داشته باشید که برای صادرات این محصول از کشور باید قوانین مربوطه را رعایت کرده و مجوز صادرات محصول را از گمرک دریافت کنید.
قوانین مربوط به حجاب
حجاب در اماکن عمومی کشور ترکیه مانند مدارس و ادارات دولتی آزاد است، اما در اماکن رسمی و مراسم دولتی حجاب برای کارمندان دولت ممنوع است.
قوانین رانندگی در ترکیه
در هنگام رانندگی در ترکیه شما باید با قوانین و مقررات مربوطه این کشور آشنا شده و آنها را بهدقت رعایت کنید. برای رانندگی در ترکیه باید گواهینامه بین المللی داشته باشید. همچنین طبق قوانین کشور ترکیه گواهی صادر شده در خارج از این کشور تنها به مدت ۶ ماه اعتبار دارد. بنابراین، اگر بیش از ۶ ماه در ترکیه بمانید، باید برای گواهینامه جدید اقدام کنید.
جمع بندی
براساس قوانین اقامت توریستی در کشور ترکیه ایرانیان میتوانند ۹۰ روز در این کشور بدون نیاز به ویزا حضور داشته باشد. بدیهی است که اقامت بیشتر از مدت تعیین شده منجر به جریمه و یا اخراج از ترکیه میشود.