عجایب هفتگانه جهان | شگفتیهای تاریخی و معماری فراموشنشدنی
تقریبا همه ما بر این باوریم که زیبایی های کره زمین بی حد و مرز است. در جای جای این تیله آبی جاذبه هایی قرار گرفته که یا ساخته دست بشر بوده یا جزو آفریده های پروردگار است. در این نوشته قصد داریم به معرفی آن دسته از دیدنی هایی بپردازیم که به دست انسان ها بنا شده و در طول تاریخ فراز و نشیب های زیادی داشته است. جاذبه های تاریخی و معروفی در دنیا وجود دارند که هر کدام به سهم خود می تواند در لیست عجایب هفت گانه جهان قرار بگیرد اما سر انجام و پس از پژوهش های فراوان، ۷ مورد از معروف ترین و عجیب ترین مکان های جهان توسط باستان شناسان کشور پرتغال (شهر لیسبون) در سال ۲۰۱۷ انتخاب شد. با عجایب هفتگانه جهان همراه شوید تا این ۷ مورد از عجایب دنیا را در اختیارتان قرار دهیم.
فهرست مطالب
آشنایی با عجایب هفت گانه جهان
بدون شک تمام دیدنی های طبیعی و غیر طبیعی در دنیا از جذابیت بالایی برخوردار است اما در این بخش قصد داریم درباره اتفاق های اعجاب انگیز در مکان هایی صحبت کنیم که خود را از بقیه جاذبه های گردشگری متمایز کرده اند. به طور کلی کلوسئوم، ماچو پیچو، پترا، تاج محل، تندیس حضرت مسیح، دیوار بزرگ چین و چیچن ایتزا از عجایب ۷ گانه جهان هستند. هر کدام از این مناطق ماجرایی از تاریخ را به دوش می کشند که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.
۱) کولوسئوم – The Colosseum
کولوسئوم یک آمفی تئاتر باستانی است که در رم، ایتالیا واقع شده و از نمادین ترین بناهای معماری و مهندسی رومی است. به عبارتی هر کس که یاد معماری رومی بیفتد قطعا شکل و شمایل این سازه تاریخی در ذهن او نقش می بندد. این آمفی تئاتر برای برگزاری نمایش های عمومی مختلف مثل مسابقات گلادیاتوری، شکار حیوانات، نبردهای دریایی ساختگی و دیگر جشن های سرگرم کننده برای شهروندان رومی ساخته شده بود. برای نمای بیرونی کولوسئوم عمدتاً از سنگ تراورتن استفاده کرده اند در حالی که قسمت نشیمن داخلی و کف سالن در اصل از چوب ساخته شده است. همان طور که در تصویر زیر می بینید سازه ای با معماری اصیل و خاص که بر اثر زلزله، آتش سوزی و غارت آسیب دیده است. البته نمایی که امروزه از این بنای تاریخی دیده می شود حاصل دست مرمت کاران و کارشناسان بازسازی مکان های باستانی است.
آمفی تئاتر کولوسئوم
این سالن آمفی تئاتر که در قرن ها پیش ساخته شده درست مثل یک ورزشگاه فوتبال که هر کس طبق رتبه خود در جای خاصی می نشیند و بازی را تماشا می کند، دارای یک سری صندلی با چیدمان خاص است. در کولوسئوم بر اساس موقعیت اجتماعی افراد بخشهای مختلفی وجود داشت. مثلا سطوح نزدیک به محل اجرا، برای افراد ویژه و سطوح بالاتر برای مردم عادی بود. مناطق زیرزمینی هم در این آمفی تئاتر وجود داشت که به عنوان هیپوژئوم یا همان زیر زمین اتاقک هایی را تشکیل می دانند که گلادیاتورها و حیوانات قبل از اجرایشان در آن جا نگهداری می شدند.
بدیهی است که امروزه کولوسئوم بخشی از میراث جهانی یونسکو است و به عنوان یکی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری در رم – ایتالیا در رتبه اول عجایب ۷ گانه جهان قرار گرفته است. اگر برای بازدید از این نمای تاریخی هیجان زده شده اید پیشنهاد ما به شما همراهی با تور ایتالیا است.
۲) ماچو پیچو – Machu Picchu
ماچو پیچو یک قلعه باستانی در دل طبیعت کوسکو (کشور پرو) است که در قرن پانزدهم ساخته شده و به دلیل معماری خیره کننده، صنایع دستی که به روی سنگ ها حکاکی شده و منظره طبیعی خیره کننده شهرت دارد. ماچو پیچو یکی از معروف ترین مکان های باستان شناسی در جهان است که سالانه به طور مرتب میلیون ها بازدید کننده را به خود جذب می کند. این سازه در ۲۴۳۰ متری از سطح دریا واقع شده و دیدی کامل به دره رودخانه اوروباما – Urubamba دارد. اعتقاد بر این بود که این مکان یک املاک سلطنتی برای زندگی اینکاها بوده است. ماچو پیچو را می توانید در جایگاه دوم عجایب هفتگانه جهان بدانید.
ماچو پیچو از حدود ۲۰۰ ساختمان تشکیل شده که شامل خانه ها، معابد، تراس های کشاورزی و کانال های آب است. سازه ها با استفاده از یک سری تکنیک سنتی ساخته شده که شامل اتصال سنگ ها به یکدیگر بدون استفاده از ملات است. ظرافت و پایداری این سازه های سنگی با توجه به ساخت بیش از ۵۰۰ سال پیش بسیار جالب توجه است.
در سال ۱۹۸۳، ماچوپیچو نیز به عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت و ارزش فرهنگی و طبیعی برجسته آن به رسمیت شناخته شد.
توجه به این نکته ضروری است که به دلیل تعداد بالای بازدیدکنندگان، محدودیت هایی برای حفظ این بنای قدیمی وجود دارد. به یاد داشته باشید که قبل از برنامه ریزی سفر خود به ماچو پیچو، با یک تور لیدر همراه شوید تا راهنمایی های لازم را به شما ارائه دهد.
۳) پترا – Petra
پترا نیز یک مکان باستانی در جنوب کشور اردن است که در افسانه ها به دست جن ها ساخته شده است. پترا به دلیل معماری نفس گیر خود که در صخره های ماسه سنگی رزگلد حک شده، شهرت دارد و آن را به یکی از مشهورترین و پربازدیدترین مکان های باستان شناسی در جهان تبدیل کرده است.
نمادین ترین بنای پترا، الخزنه یا خزانه است که به عنوان آرامگاه پادشاه نبطی استفاده می شد. ظاهر پیچیده و جزئیات دقیق آن را به یک جاذبه محبوب در بین بازدیدکنندگان تبدیل کرده است. از دیگر بناهای قابل توجه می توان به صومعه (اد دیر)، تئاتر رومی، مقبره سلطنتی و معبد قصرالبنت اشاره کرد. در لیست عجایب هفتگانه جهان می توانید نام این اثر تاریخی را در رتبه سوم ببینید.
برای دسترسی به پترا، باید از یک دره باریک به نام سیک عبور کنند و به مسیرهای پیاده روی که به جاذبه های مختلف منتهی می شود برسند. پترا نیز در سال ۱۹۸۵ به عنوان میراث جهانی یونسکو تعیین شد. اهمیت تاریخی و فرهنگی این نمای باستانی گردشگران زیادی را به خود جلب می کند.
۴) تاج محل – Taj Mahal
تاج محل مقبره معروفی است که در آگرا هند قرار دارد. قطع به یقین این بنای تاریخی را می شناسید و نیازی به معرفی نیست. این بنا توسط مغول شاه جهان به یاد همسر محبوبش سفارش داده شد که در سال ۱۶۴۳ به بهره برداری رسید. جالب است بدانید که تاج محل یکی از بزرگترین دستاوردهای معماری در جهان محسوب می شود و آن نیز به عنوان میراث جهانی یونسکو به رسمیت شناخته شده است.
تاج محل نمونه ای نفیس از معماری مغول است که سبک هایی از معماری اسلامی، ایرانی و هندی را با یکدیگر ترکیب کرده است. این بنا از سنگ مرمر سفید ساخته شده و دارای منبت کاری های ظریف و زیبا با استفاده از سنگ های نیمه قیمتی مثل لاجورد، یشم، کریستال و فیروزه است. تاج محل به صورت سالانه میلیون ها بازدید کننده از سراسر جهان را به خود جذب می کند.
این بنا یکی از معروف ترین جاذبه های گردشگری هند و مقصدی محبوب برای گردشگران و عکاسان محسوب می شود. به همین خاطر در لیست عجایب هفتگانه جهان قرار گرفته است.
تاج محل را اغلب به عنوان نماد عشق و فداکاری می شناسند. این سازه نشان دهنده عشق ابدی شاه جهان به همسرش بوده است. استفاده گسترده از سنگ مرمر سفید به منظور نمایش خلوص و عشق است.
باغ های اطراف تاج محل که به چهارباغ معروف است ۴ فضای سبز مجزا را در بر می گیرد. این باغ ها توسط مسیرها و کانال های آبی به ورودی اصلی مقبره منتهی می شود.
۵) تندیس حضرت مسیح – Cristo Redentor
پنجمین جاذبه تاریخی در لیست عجایب هفتگانه جهان تندیس حضرت مسیح است که در کشور برزیل قرار دارد. ساخت مجسمه در سال ۱۹۲۲ آغاز شد و در سال ۱۹۳۱ به پایان رسید. این مجسمه توسط مهندس برزیلی Heitor da Silva Costa طراحی و توسط هنرمند فرانسوی Paul Landowski مجسمه سازی شد.
این مجسمه در ارتفاع ۳۰ متری بدون در نظر گرفتن پایه آن قرار دارد. با احتساب پایه، ارتفاع کلی آن به ۳۸ متر می رسد. این سازه غول پیکر از بتن مسلح و سنگ صابون ساخته شده و دارای طرح موزاییکی بر روی لایه های بیرونی سنگ است. این مجسمه به صورت سالیانه میلیون ها گردشگر را از سراسر جهان جذب می کند. بازدیدکنندگان می توانند با سوار شدن در یک قطار یا ون به بالای کوه کورکووادو به مجسمه برسند. از آنجا می توانند از مناظر زیبای ریودوژانیرو – Rio de Janeiro لذت ببرند.
کریستو ردنتور یا همان مسیح نجات دهنده نمایشی از عیسی مسیح با آغوش باز است که صلح و محافظت را به نمایش می گذارد. این نماد به عنوان نماد مسیحیت و نماد فرهنگی برزیل نیز در نظر گرفته می شود.
سایت میراث جهانی یونسکو: در سال ۲۰۰۷، کریستو ردنتور به همراه پارک ملی تیجوکا اطراف آن به عنوان میراث جهانی یونسکو معرفی شد. همان طور که در تصویر مشاهده می کنید افراد زیادی تا بالای این کوه می روند تا از نردیک از این مجسمه دیدن کنند. با توجه به این که مجسمه سنگی بوده و نمایی در شب ندارد کارشناسان تصمیم گرفتند که در شب با رنگ های مختلف برای نشان دادن مناسبت ها یا رویدادهای خاص این مجسمه مقدس را نور پردازی کنند به قدری که روشن کردن آن با رنگ پرچم های ملی در جشن های بین المللی به یک روش معمول تبدیل شده است.
۶) دیوار بزرگ چین – Great Wall of China
دیوار بزرگ چین یکی از فریبنده ترین جاذبه گردشگری در دنیاست. دیوار بزرگ چین با استحکامات عظیم خود در سراسر چین شمالی امتداد یافته و تقریباً ۲۱۱۹۶ کیلومتر را در بر می گیرد. ساخت این دیوار بیش از ۲۰۰۰ سال پیش آغاز شد و برای قرن ها ادامه داشت. تا این که سلسله های مختلف بر طول آن افزودند و ساختار آن را تقویت کردند. برای دیدن این بنای تاریخی می بایست پیش از هر چیز نسبت به دریافت ویزای چین اقدام کنید. پس از آن می توانید با تور چین همراه شوید و این کشور دیدنی را از نزدیک بازدید کنید.
خوب است بدانید هدف اصلی دیوار بزرگ دفاع بود و برای محافظت از چین در برابر حمله قبایل و ارتش های مختلف کوچ نشین از شمال ساخته شد. این دیوار به عنوان یک مانع فیزیکی برای جلوگیری از تهاجمات نظامی عمل کرد و همچنین به عنوان نماد وحدت ملی در آن سال ها زبانزد خاص و عام بود. دیوار بزرگ چین در عجایب هفتگانه جهان نامی درخشان دارد.
امروزه دیوار بزرگ چین در لیست میراث جهانی یونسکو قرار دارد و سالانه میلیون ها بازدید کننده را به سوی خود می آورد. دیوار بزرگ چین نشان دهنده تاریخ غنی، میراث فرهنگی و اهمیت چین به عنوان یک جاذبه توریستی بزرگ است.
۷) چیچن ایتزا – Chichén Itzá
چیچن ایتزا یک منطقه باستان شناسی معروف است که در شبه جزیره یوکاتان مکزیک واقع شده است. این یکی از بزرگ ترین و مهم ترین شهرهای مایاها بود که بین قرن های ۹ و ۱۲ پس از میلاد شکوفا شد. امروزه به عنوان میراث جهانی یونسکو شناخته شده و یک مقصد گردشگری محبوب است.
نمادین ترین سازه در چیچن ایتزا معبد کوکولکان است که با نام El Castillo (“قلعه”) نیز شناخته می شود. این معبد هرم مانند حدود ۲۴ متر ارتفاع دارد و دارای ۴ پله ۹۱ قسمتی است و در مجموع ۳۶۴ پله را تشکیل می دهد. هنگامی که سکوی بالای معبد را که نمایانگر قله معبد است در نظر بگیرید، تعداد کل پله ها به ۳۶۵ می رسد که مربوط به روزهای سال شمسی است.
بازدید از چیچن ایتزا به گردشگران این نوید را می دهد که تاریخ غنی و اهمیت فرهنگی قوم مایا را کشف کنند. این بازدید ماجراهایی از دستاوردهای نجوم، ریاضیات و معماری را در اختیار مسافران قرار می دهد. این جاذبه گردشگری جزو لیست عجایب هفتگانه جهان قرار گرفته است.
عجایب هفتگانه جهان قدیم
در دوران باستان، مردم در سراسر جهان برای ساخت آثار عظیم و دیدنی دست به کار شدند که بعدها به نام عجایب هفتگانه جهان شناخته شدند. این آثار در سراسر دنیای قدیم، از مصر تا یونان و بابل پراکنده بودند و در تاریخ بشر جایگاه ویژهای دارند.
هفت عجایب جهان قدیم به شرح زیر هستند:
۱- هرم بزرگ جیزه
هرم بزرگ جیزه یکی از عجایب هفتگانه جهان قدیم است که در مصر باستان ساخته شد. فراعنه سلسله چهارم در حدود ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد، این هرم را ساختند که به عنوان مقبره فرعون خوفو (خوفو) شناخته میشود.
برای ساخت این هرم، بیش از ۲.۳ میلیون بلوک سنگی بزرگ مورد استفاده قرار گرفت که وزن هر یک تقریبا ۲.۵ تن بود. این هرم با ارتفاع اولیه ۱۴۸ متر، در زمان خود بلندترین سازه ساختهشده توسط انسان بود. طراحی دقیق و مهندسی پیچیده آن همچنان محققان و گردشگران را مجذوب میکند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید هرم بزرگ جیزه تا امروز همچنان پابرجاست.
۲- باغهای معلق بابل
در شهر باستانی بابل، این باغها به عنوان یک معجزه طبیعی به شمار میرفتند. گفته میشود که طراحی این باغ ها به گونه ای صورت گرفته بود که به نظر می رسید در هوا معلق هستند. باغهای معلق بابل یکی از عجایب هفتگانه طبیعی جهان هستند که در شهر بابل، در سرزمین بینالنهرین (عراق امروزی) ساخته شدند. این باغها به دستور پادشاه بابل، نبوکدنصر دوم، برای همسرش آمیتیس طراحی و ساخته شدند.
باغها بر روی پلههای مرتفعی قرار داشتند که به آنها ظاهر معلق میداد. درختان سرسبز و گیاهان متنوع در این باغها با استفاده از سیستم های پیشرفته آبرسانی رشد میکردند. اگر چه امروزه آثار باغهای معلق به طور کامل از بین رفتهاند؛ اما همچنان این باغها به عنوان نمادی از شکوه و عظمت تمدن بابل شناخته میشوند.
۳- معبد آرتمیس در افسوس
معبد آرتمیس در افسوس یکی از عجایب هفت گانه باستان بود که به افتخار الهه آرتمیس ساخته شد. این معبد که در ترکیه کنونی قرار دارد، با معماری شگفتانگیز و ستون های مرمرینش، نمادی از هنر و فرهنگ یونان باستان به شمار میرفت.
بنای این معبد در طول تاریخ دستخوش حوادث مختلفی شد و مورد بازسازی قرار گرفت؛ اما در نهایت به دلیل حملات و تخریبها نابود شد. در حال حاضر تنها بقایای اندکی از این بنای باشکوه باقی مانده است؛ با این وجود تأثیر فرهنگی و تاریخی آن همچنان به عنوان یکی از عجایب هفتگانه مورد توجه است.
۴- مجسمه زئوس در المپیا
مجسمه زئوس در المپیا با ارتفاع حدود ۱۲ متر، یکی از عجایب هفتگانه دنیا بود که به خدای یونانی زئوس تقدیم شده بود. این شاهکار هنری توسط فیدیاس، یکی از برجسته ترین مجسمه سازان یونان باستان خلق شد. مجسمه از طلا و عاج ساخته شده بود و زئوس را بر تختی باشکوه نشان میداد. این اثر هنری عظیم، در معبد زئوس در المپیا قرار داشت و الهامبخش زائران و هنرمندان بسیاری بود. با این حال، به دلیل آتشسوزی و تخریبهای زمان نابود شد و تنها توصیفات تاریخی از زیبایی آن به جا ماند.
۵-آرامگاه هالیکارناسوس
یکی از زیباترین سازههای قبرستانی، آرامگاه هالیکارناسوس بود که برای یادبود پادشاه ماسولوس در هالیکارناسوس (بودروم امروزی) ساخته شد. این بنا ترکیبی از هنر یونانی، مصری و لیکیایی بود و توسط معماران برجسته طراحی شد. نمای باشکوه این آرامگاه با مجسمهها و نقشبرجسته های زیبا تزیین شده بود. ارتفاع آن به بیش از ۴۰ متر میرسید و شکوه و ابهت خاصی داشت. اگرچه آرامگاه به مرور زمان توسط زلزلهها تخریب شد؛ اما بقایای آن هنوز هم نمادی از پیشرفت معماری و هنر در دوران باستان است.
۶- فانوس اسکندریه
این فانوس در جزیره فاروس نزدیک اسکندریه ساخته شد و یکی از مهمترین شگفتی های مهندسی جهان باستان به شمار میرفت. فانوس اسکندریه که به عنوان یک راهنمای دریایی طراحی شده بود، مسافران و تاجران را به بندر اسکندریه هدایت میکرد. فانوس با ارتفاعی بین ۱۳۰-۱۰۰ متر، یکی از بلندترین سازههای دستساز جهان بود. این بنا از سنگ سفید ساخته شده بود و آینهای در آن نور خورشید را بازتاب میداد. این شاهکار مهندسی بر اثر زلزله های متعدد تخریب شد اما تاثیرش بر تاریخ معماری و مهندسی همچنان باقی است.
۷- دیوارهای چین باستان
وقتی صحبت از چین و عجایب آن می شود، قطعا دیوار چین اولین موردی است که به ذهن خطور می کند. دیوارهای چین باستان یکی از بزرگترین دستاوردهای مهندسی بشر و از عجایب هفتگانه جدید به شمار میروند. این دیوارها که با هدف دفاع از سرزمین چین در برابر حملات قبایل مهاجم ساخته شدند، ، از بزرگترین سازههای دفاعی جهان قدیم بودند.
طول دیوار بیش از۲۱ هزار کیلومتر است و از مصالحی مانند سنگ، خاک و آجر تشکیل شده است. این بنای تاریخی نه تنها یک سازه نظامی بلکه نمادی از اتحاد و تلاش ملت چین به شمار می رود. امروزه دیوار چین یکی از محبوبترین جاذبههای گردشگری جهان است و سالانه میلیونها بازدیدکننده به خود جذب میکند.
تنها بازمانده عجایب هفتگانه جهان قدیم
همانطور که قبلا گفتیم، تنها بازمانده عجایب هفتگانه جهان قدیم، هرم بزرگ جیزه است. این هرم که در کنار رود نیل در مصر واقع است، بیش از ۴ هزار سال قدمت دارد. هرم جیزه با استفاده از سنگ های عظیم ساخته شده و موجب شگفتی همگان است. این اثر عظیم معماری تا امروز به عنوان یکی از برجستهترین نمادهای تاریخ بشری شناخته میشود و هر ساله پذیرای میلیونها گردشگر می باشد.
عجایب هفتگانه جدید جهان
سازمان های مختلف تلاش کردهاند تا فهرستی جدید از عجایب هفتگانه دنیا تهیه کنند. این فهرست که به عنوان عجایب هفتگانه جدید جهان شناخته میشود، شامل آثار معماری و طبیعی معاصر است که در سراسر دنیا پراکندهاند. آمفی تئاتر باستانی کولوسئوم ایتالیا، قلعه باستانی ماچوپیچو پرو، بنای باشکوه پترا در اردن، تاج محل در هند، تندیس حضرت مسیح در برزیل، دیوار بزرگ چین و معبد هرم مانند چیچن ایتزا مکزیک عجایبی هستند که در لیست عجایب هفتگانه جدید جهان قرار دارند.
عجایب هفتگانه ترسناک
در کنار ۷ عجایب دنیا که به شکوه و زیبایی شهرت دارند، برخی دیگر از عجایب طبیعی و تاریخی نیز به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد و گاهی ترسناکشان توجه جهانیان را به خود جلب کردهاند. ویژگی های خاص این عجایب هفتگانه باعث شده تا حس هیجان و ترس به بیننده القا شود.
برخی از این عجایب عبارتند از:
مثلث برمودا
مثلث برمودا، منطقهای اسرارآمیز در اقیانوس اطلس است که سالها شایعات زیادی پیرامون آن وجود داشته است. در این منطقه کشتیها و هواپیماها ناپدید شدهاند و دلیل علمی یا منطقی مشخصی برای آن ارائه نشده است. افراد بسیاری آن را یکی از عجایب هفتگانه غیررسمی طبیعت میدانند.
مثلث برمودا با ویژگیهای خاص خود، همواره جاذبهای برای دانشمندان و ماجراجویان بوده است. گفته میشود که نیروهای مغناطیسی یا پدیدههای ناشناخته علت این حوادث هستند؛ اما هنوز توضیحی قطعی پیدا نشده است. این منطقه همچنان به عنوان یکی از مرموزترین عجایب شناخته میشود و کنجکاوی بسیاری را برانگیخته است.
غارهای بلید
غارهای بلید در اسلوونی یکی از مقاصد شگفتانگیز و اسرارآمیز جهان هستند. این غارها با دالانها، رودخانههای زیرزمینی و ساختارهای آهکی منحصربهفردشان شناخته میشوند. سیستم پیچیده و تهدیدهای طبیعی این غارها باعث شده تا یک مکان ترسناک در نظر گردشگران باشد.
زیباییهای خیرهکننده این غارها در کنار تاریخ و اسطورههای محلی، غارهای بلید را به یکی از مقاصد جذاب اروپا تبدیل کردهاند. بازدیدکنندگان میتوانند در این غارها قایقسواری کنند و از طبیعت بکر و سکوت دلنشین آن لذت ببرند.
جزیره مرگ (جزیره میاگوئه)
جزیره میاگوئه در ژاپن به دلیل اسرار و شایعات مرتبط با آن به نام “جزیره مرگ” شناخته میشود. این جزیره کوچک و دورافتاده بهطور کامل خالی از سکنه است و شایعاتی درباره وجود انرژیهای ناشناخته در آن وجود دارد. این جزیره به دلیل جنگلهای انبوه و شرایط آبوهوایی خاصش به مکانی مرموز تبدیل شده است. با اینکه تحقیقاتی درباره ماهیت اسرار جزیره انجام شده، اما اطلاعات دقیقی در دست نیست و همچنان برای علاقهمندان به اکتشاف و داستانهای ماورایی جذاب باقی مانده است.
فلات های سرخ بیابان آتاکاما
فلات های سرخ بیابان آتاکاما در شیلی، یکی از خشکترین نقاط زمین هستند که در مقایسه با دیگر مناطق زمین، شرایط بسیار سخت و ترسناکی دارند. این فلاتها نمادی از تضاد طبیعت و زیبایی در عین خشکی هستند و با رنگ های خیرهکننده و آسمان پرستاره شب خود، توجه بسیاری از عکاسان و گردشگران را جلب میکنند.
برخی این فلاتها را شایسته حضور در لیست عجایب هفتگانه میدانند. زیبایی زمینشناسی و ترکیب رنگ های طبیعی، این منطقه را به یکی از هفت عجایب طبیعی جهان تبدیل کرده است. دانشمندان نیز از آتاکاما برای شبیهسازی شرایط مریخ استفاده میکنند.
عجایب هفتگانه طبیعی جهان
عجایب هفتگانه طبیعی جهان به مناطقی اشاره دارند که آثار طبیعی و زیبا از جمله کوهها، دریاچهها، جنگلها و دیگر پدیدههای طبیعی شگفتانگیز هستند. در ادامه به برخی از این عجایب اشاره می کنیم.
گرند کنیون (آمریکا)
گرند کنیون یک دره عمیق در ایالت آریزونای آمریکا است و نمادی از شگفتی های طبیعی و زیبایی زمینشناسی می باشد. این دره توسط رودخانه کلرادو طی میلیونها سال شکل گرفته است. دیوارههای رنگارنگ و صخرههای عظیم گرند کنیون، هر سال میلیونها گردشگر را به خود جذب میکند.
این مکان نه تنها یک مقصد گردشگری است؛ بلکه فرصتی برای مطالعه تاریخ زمینشناسی و تأثیر فرسایش نیز فراهم میکند. گرند کنیون که آن را یکی از عجایب هفتگانه طبیعی جهان میدانند، با طبیعت بکر و چشماندازهای بیپایان خود، تجربهای فراموشنشدنی برای بازدیدکنندگان به ارمغان میآورد.
رشته کوه های هیمالیا
رشته کوههای هیمالیا، با ارتفاعات سر به فلک کشیده و قله اورست، یکی از نمادهای قدرت و زیبایی طبیعت هستند. این رشته کوهها که بهعنوان سقف جهان شناخته میشوند، در لیست عجایب هفتگانه طبیعیی جای دارند.
هیمالیا زیستگاه گونههای نادر جانوری و گیاهی است و رودخانههای مهم آسیا نیز از این منطقه سرچشمه میگیرند. علاوه بر طبیعت بکر، این منطقه برای کوهنوردان و ماجراجویان جذابیت زیادی دارد. به همین دلیل هر سال افراد زیادی برای فتح اورست و کشف زیباییهای هیمالیا به این منطقه سفر میکنند.
آمازون
جنگلهای بارانی آمازون با وسعتی بیپایان و تنوع زیستی بینظیر، به عنوان «ریههای زمین» شناخته میشوند. این جنگلها زیستگاه میلیونها گونه گیاهی و جانوری هستند که بسیاری از آنها هنوز ناشناخته ماندهاند.
آمازون، بهحق یکی از بزرگترین عجایب دنیا محسوب میشود که نه تنها از نظر زیستمحیطی اهمیت دارد؛ بلکه نقش کلیدی در تعادل آبوهوای جهانی ایفا میکند. رودخانه آمازون نیز با طول و عظمت خود یکی از شگفتیهای جهان به شمار میآید. سفر به آمازون تجربهای منحصربهفرد از طبیعت وحشی و بکر را فراهم میکند.
کورههای سنگی گیلگیت
کوره های سنگی گیلگیت در شمال پاکستان، یادگاری از تاریخ و طبیعت به شمار میروند. این کورهها که در دل صخرهها ساخته شدهاند، نمایشی از معماری و هنر مردمان باستانی هستند. گیلگیت با مناظر کوهستانی و تاریخ غنی خود، میتواند در لیست عجایب هفتگانه جایگاهی ویژه داشته باشد. این منطقه محل عبور مسیر تاریخی ابریشم بوده و فرهنگ های مختلف در آن تأثیر گذاشتهاند.
بازدیدکنندگان با مشاهده این کورهها میتوانند به اعماق تاریخ و زندگی مردمان گذشته سفر کنند. گیلگیت با زیبایی های طبیعی و تاریخی خود، یکی از گنجینههای پنهان آسیا محسوب میشود.
آبشار نیاگارا
آبشار نیاگارا، در مرز بین کانادا و آمریکا، یکی از مشهورترین جاذبه های طبیعی جهان است. این آبشار با حجم عظیم آب و صدای خروشان خود، هر سال میلیون ها گردشگر را جذب میکند. بسیاری آن را یکی از عجایب هفتگانه طبیعی میدانند.
نیاگارا نه تنها یک مقصد توریستی است؛ بلکه منبع مهمی برای تولید انرژی برقآبی نیز محسوب میشود. این آبشار در تمام فصول سال، زیبایی خود را به رخ طبیعت می کشد؛ اما در زمستان، یخزدگیهای اطراف آن منظرهای بینظیر ایجاد میکنند.
عجایب هفتگانه دنیا کجاست؟
عجایب هفتگانه دنیا در نقاط مختلف جهان پراکندهاند و هر کدام به نوعی نماد فرهنگ، تاریخ و دستاوردهای بشری هستند. این عجایب نه تنها بازتابی از تلاشهای انسانها هستند؛ بلکه نشاندهنده قدرت و زیبایی طبیعت در کنار هنر بشری نیز میباشند. از هرم جیزه در مصر تا مچو پیچو در پرو هر کدام از این شگفتیها در دل سرزمینهای خاص خود جای گرفته اند و برای گردشگران و علاقهمندان به تاریخ و فرهنگ جذابیت زیادی دارند.
جمع بندی
عجایب هفتگانه جهان قدیم، نمادهایی از دستاوردهای معماری و هنری تمدنهای باستانی هستند. این سازهها نشاندهنده خلاقیت و توانایی فنی انسانها در دوران پیش از میلاد بودهاند. از این فهرست، تنها هرم بزرگ جیزه همچنان پابرجاست.
عجایب هفتگانه جدید جهان در سال ۲۰۰۷ با رأیگیری جهانی انتخاب شدند. این سازهها از دورههای مختلف تاریخی و فرهنگ های گوناگون میآیند و هنر، تاریخ و هویت ملتها را بازتاب می دهند. این دو فهرست، چه در گذشته و چه در حال، بیانگر علاقه همیشگی انسان به خلق و حفظ آثار شگفتانگیز است و اهمیت حفظ این میراث های فرهنگی را یادآور میشوند.